Avantajele radiografiei digitale in comparatie cu cea clasica

Avantajele radiografiei digitale in comparatie cu cea clasica

Avantajele radiografiei digitale in comparatie cu cea clasica 2009-11-26, Vizualizari:  5304
Care sint avantajele radiologiei digitala in comparatie cu cea clasica?

La aparatura de radiologie conventionala clasica imaginea se obtine prin bombardarea cu radiatie X a unui film radiologic.
Doza de radiatie pentru impresionarea filmului radiologic este substantiala.Filmul radiologic astfel obtinut trebuie developat ,spalat, uscat. Acest proces este un proces foarte subiectiv datorita faptului ca depinde de factorul uman ce manipuleaza substantele chimice de developare,timpul cit este lasat filmul in acestea,etc.

Concluzia este ca sunt foarte multi factori ce pot concura la obtinerea unei radiografii neclare si nefolositoare medicului ce are nevoie sa observe toate detaliile pentru un diagnostic real.

Aparatura digitala a inlocuit filmul radiologic clasic cu un senzor electronic.Imaginea receptionata de senzor este transmisa catre un
computer.Cu ajutorul unui soft specializat imaginea poate fi prelucrata pina la cele mai mici detalii(contast,luminozitate,zoom,claritate)
intocmai ca la o poza facuta cu un aparat foto digital fapt imposibil la tehnologia clasica cu film radiologic.
Se obtine o imagine net superioara din punct de vedere claritate.


         Doza de radiatie necesara pentru ca senzorul sa receptioneze imaginea este cu pina 80 % mai mica decit la aparatura clasica. Imaginea poate fi vizualizata in doua moduri:
●pe un alt computer cu ajutorul softului de vizualizare
●imaginea poate fi imprimata pe un film special cu ajutorul unei imprimantei Kodak Dryview 5800 Laser Imager System o imprimanta de inalta rezolutie.

Imaginea obtinuta cu aparatura digitala are o claritate mult mai mare prin posibilitatea corectarii ulterioare achizitiei.Intra in era digitala a radiologiei cu Dental West ! Echipamentul si aparatura sint cele mai importante aspecte in domeniul radiologiei.

Centrul de radiologie Dental West este cel mai nou centru radiologic din Brasov  Aparatura este de ultima generatie produsa in anul 2009.
Utilizam aparatul Kodak 9000 3D - produs in SUA,unul dintre cele mai premiate aparate din categoria lui.

       Aceasta investie a avut ca scop achizitionarea unui aparat cu un nivel cit mai scazut a dozei de radiatii pentru pacienti.

Pentru medicii interesati de serviciile noastre va rugam sa ne contactati telefonic sau pe email.

Persoana contact:

Sorin Costea
Tel.0723189428

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Sorin Costea

Adresa:  Str.Iuliu Maniu,nr.68,sc.A,ap.1(vizavi de Sp.Sf.Constantin) si str.Livada Vulturului,nr.10,et.2,ap.24-in cladire cu Medlife si str.Harmanului,nr.116,vis-a-vis de Lidl

Localitate:  Brasov

Telefon/fax:

Website:  http://www.dentalwest.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!