Ce sunt radiatiile?

Ce sunt radiatiile?

Ce sunt radiatiile? 2012-06-06, Vizualizari:  2370

Toate elementele din mediul inconjurator - alimentele, aerul, apa, solul etc. - sunt alcatuite din microparticule numite "atomi". O parte din atomii existenti in natura sunt instabili si elibereaza energie sub forma de unde sau particule (tip alfa si beta). Aceste unde sau particule sunt cunoscute ca  "radiatii" .

Oamenii sunt expusi radiatiilor in permanenta, fie ca acestea provin de la surse naturale (radiatiile atmosferice sau terestre) sau de la surse artificiale (televizorul, monitorul, computerul sau telefoanele mobile). Efectele lor sunt prea mici pentru a fi considereate periculoase.

Cantitatea de radiatii absorbita de o persoana se masoara in Sievert (Sv).
Sievertul reprezinta doza de iradiere, evaluand cantitativ efectele biologice ale radiatiei.

Radiatiile medicale:

Incepand cu anii 50 radiatia a fost folosita din ce in ce mai mult in diagnosticari si tratamente medicale. Astfel cu ajutorul tehnicii medicale nucleare se afirma sau se comfirma anual milioane de diagnostice: se localizeaza si se descriu tumori, fracturi, afectiuni dentare etc.

Doze radiatii:

Orice investigatie radiologica implica expunere pacientului la radiatii ionizate (raze X). Aparatura radiologica digitala de ultima generatie de care dipune clinica nostara face ca nivelul radiatiilor necesare pentru obtinerea unei imagini radiologice foarte bune din punct de vedere calitativ, sa fie redus la minim.

Pentru o informare clara a nivelului de radiatii la care sunteti expusi in timpul efectuarii diverselor investigatii radiologice cu aparatura din clinica nostra, va prezentam in continuare lista cu dozele de radiatii emise:

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

DOWNLOAD acum si citeste fisierul complet!!

Autor:  YTS - Dental View

Adresa:  1. CENTRUL AVIATORILOR B-dul Aviatorilor nr. 63, stradal, sect.1, Tel.: 0318 210 140 2. CENTRUL PIATA MUNCII Sos. Mihai Bravu nr. 223, etaj.1, sect.3, Tel.: 0372.738.888 3. CENTRUL LUJERULUI B-dul. Iuliu Maniu nr. 17, sect. 6, Tel.: 0372 036 821 4. CENTRUL PIATA SUDULUI Sos. Oltenitei 89-99, sect. 4, Tel.: 0372 702 191

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.dentalview.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!