Igiena cavitati bucale

Igiena cavitati bucale

Imagine Igiena cavitati bucale 23 februarie 2016, Vizualizari:  521

Nu doar ascultati ce zice stomatologul Dan Merisca. Urmati sfaturile lui! (IV)
 
Este stiut faptul, ca din pacate la stomatolog doare, motiv pentru care multa lume ezita sa mearga, dar principalul motiv cu siguranta este frica.Aspectul financiar real este unul secundar. Ca o paranteza, de fiecare data cand ne facem banalele cumparaturi lasam în schimbul câtorva sacose aproape goale, mult mai multi bani decât pentru o carie tratata sau o igienizare a gurii.
Am putea defini frica de dentist ca o trista mostenire a vremuriilor Ceausiste, atunci când totul era gratis si se tratau ca de gratis.


Acum din fericire vremurile sunt altele, se aplica în special STOMATOLOGIA ATRAUMATICA, deci pe cât se poate fara durere.
În ce ma priveste, obisnuiesc sa-mi primesc pacientii la prima vizita în cabinetul meu, cât se poate de elegant, fara manevre dureroase, mai ales daca e vorba de barbatii societatii, cei mai fricosi din pacate.


Pe copii îi primesc cu o atentie sporita, mai ales când vine vorba de cea dintâi vizita la stomatolog. În prima faza trebuie luat totul ca o joaca, îi dau cu liftul (adica cu scaunul sus, jos), ma joc putin cu ei si de obicei îi reprogramez, urmând ca în sedinta a doua, dupa ce mi-am câstigat încrederea îl abordez stomatologic. Ma port cu el asa cum se cuvine, dar nu înainte ca micutii sa-si învinga frica.

Ce se poate face la prima sedinta?
Daca sunt urgente se ia pe cat posibil durerea cu mâna, se stabileste ce-i de facut si daca pacientul e de acord se întocmeste asa zis, planul de tratament ce urmeaza a fi executat. Eu as recomanda ca în situatii în care nu sunt urgente sa se înceapa cu o igienizare a cavitatii bucale, respectiv detartajul si periajul profesional nedureroase. În urma acestei operatiuni putem observa eventualele leziuni ( carii) în zonele acoperite de coloratii si vom putea fi mai eficienti în tratamentul ce va urma.


Vom revenii cu alte amanunte legate de stomatologie, stomatolog, dinti, igiena a cavitatii bucale dar pana atunci nu uitati sa va periati dintii de câte ori e nevoie.
 


Autor:  Dan Merisca

Adresa:  Craiva nr. 168, jud Arad Langa Scoala Gimnaziala Craiva

Localitate:  Craiva

Telefon/fax:

Website:  www.dentistonline.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 

cazare litoral,cazare la munte Valid CSS!