Principalele metode de profilaxie

Principalele metode de profilaxie

Principalele metode de profilaxie 2016-08-31, Vizualizari:  1279


• Detartrajul reprezinta indepartarea tartrului folosind aparate de detartraj ultrasonic. Tartrul dentar este principala cauza a aparitiei gingivitei si a cariei dentare. De aceea este foarte important sa se indeparteze atat tartrul supragingival cat si cel subgingival.
• Periajul profesional are ca obiectiv indepartarea placii dentare ramase dupa detartraj si eliminarea petelor sau coloratiilor de pe suprafata dintilor. Acesta este efectuat de medical dentist cu perii speciale, cupe din cauciuc si pasta abraziva.Periajul profesional este foarte eficient dar trebuie intotdeauna insotit de o igiena orala regulata
• Fluorizarea ajuta la intarirea smaltului facandu-l mai rezistent la actiunea cariilor
• Tratamentul medicamentos are ca scop prevenirea aparitiei gingivite si parodontozei. El trebuie efectuat de catre medicul stomatolog prin aplicarea locala a unei paste asociat intotdeauna cu detartrajul dentar
Depistare si tratarea cariilor incipiente este o metoda eficienta ce previne evolutia cariilor si aparitia complicatiilor. Cariile incipiente sunt mai usor si mai ieftin de tratat. Aceasta presupune curatarea si aplicare de material compozit.
• Sigilarea santurilor si fosetelor se efectueaza pentru stagnarea microbilor si reducerea morfologiei accentuate in santurile si fosetele molarilor si premolarilor prevenind aparitia cariilor. Sigilarea presupune aplicarea unor materiale compozite fluide.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Ony Dental

Adresa:  Str. Dristorului, nr 97-119, bl 63, sc 1, ap 1

Localitate:  Sector 3

Telefon/fax:

Website:  


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!