Cele trei optiuni pentru inlocuirea dintilor: implanturi, punti si proteze dentare

Cele trei optiuni pentru inlocuirea dintilor: implanturi, punti si proteze dentare

optiuni pentru inlocuirea dintilor 2015-03-02, Vizualizari:  1655

Milioane de oameni si-au pierdut dintii din cauza unor afectiuni dentare ( de exemplu carii sau afectiuni gingivale) sau a unor leziuni. Lipsa dintilor afecteaza abilitatile de a mesteca mancarea si de a vorbi, ducand la un disconfort accentuat si la posibile afectiuni gastrice. In plus, lipsa integritatii arcadelor dentare atrage dupa sine complicatii din ce in ce mai mari care, netratate, duc inevitabil la pierderea tuturor dintilor. Din acest motiv este foarte important ca medicul stomatolog sa va sfatuiasca cat mai bine privind solutia care vi se potriveste pentru a rezolva problema dintilor lipsa.

In multe cazuri cea mai buna solutie este implantul dentar. Implanturile dentare sunt radacini artificiale pe care dentistul Dvs. le implanteaza in maxilare, pentru a inlocui dintii pierduti. Procesul are mai multe etape si dureaza: mai intai se insereaza un implant dentar in maxilar, care apoi este acoperit de tesutul gingiilor. Pe acest implant dentar se monteza ulterior dintele artificial, numit coroana. In cazurile  in care lipsesc mai multi dinti, implanturile se pot combina cu punti pentru a conferi coroanelor o stabilitate cat mai mare. Implanturile dentare sunt insa intotdeauna de preferat puntilor, pentru ca nu afecteaza dintii adiacenti; in plus,  arata si se comporta ca dintii naturali.

Din pacate insa nu toti pacentii pot primi implanturi dentare. Pentru ca tratamentul sa aiba succes, pacientul trebuie sa aiba o stare de sanatate generala buna, sa nu aiba o boala a gingiilor, iar osul maxilarului trebuie sa fie in stare buna, astfel incat sa tina implantul dentar.  In cazul unui maxilar stricat sau deteriorat  s-ar putea sa fie intai nevoie sa fie implantata o grefa osoasa care sa stimuleze cresterea de masa osoasa acolo unde aceasta nu mai exista.

Puntile dentare sunt o alta optiune daca va lipseste un dinte sau mai multi dinti, acestea umpland golul dintre doi sau mai multi dinti. Puntile dentare sunt realizate din diverse materiale,cum ar fi aur, aliaje sau portelan. Ele pot ajuta la mentinerea formei fetei si la mentinerea fortei de muscatura si va permit sa mestecati, sa vorbiti si sa zambiti cu incredere.

Pentru cei care au pierdut toti sau aproape toti dintii, protezele dentare sunt de multe ori singura optiune.

Proteza se foloseste  atunci cand o persoana nu mai are dinti ramasi sau atunci cand dintii ramasi trebuie extrasi. Proteza acopera gingiile superioare s™i inferioare.

Pentru a afla cea mai buna solutie in cazul dvs contactati o clinica stomatologica, iar medicul va va indica cel mai bun plan de tratament.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Echipa Dentaplus

Adresa:  Bd. Iancu de Hunedoara Nr. 35 Sc. A, Apartament 8 Sector 1, Bucuresti Vis-a-vis de Capital Plaza; Intre strada Brazilia si strada Finlanda. Transport: Metrou M1 sau M2 pana la Piata Victoriei. RATB 122, 300, 381, 783 (expres)

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.dentaplus.eu


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!