Protezele dentare in stomatologia moderna

Protezele dentare in stomatologia moderna

Protezele dentare in stomatologia moderna 2016-06-24, Vizualizari:  1534
Protezele dentare in stomatologia moderna

Ideea de proteza dentara, de vizite si cautari printre cabinetele de stomatologie apare intotdeauna dintr-o necesitate evidenta, caci pierderea dinților este una dintre cele mai traumatizante transformari din viața fiecaruia. Dar dintii nu se pierd din cauza vârstei, sau nu numai, ajungem sa cautam cel mai bun medic stomatolog si din cauza unor boli sau accidente, importanta este insa este alegerea acelui medic dentist pe scaunul caruia sa ne simtim confortabil si care sa ne dea cea mai buna solutie. in care sa avem incredere totala.

 

Din fericire, stomatologia moderna, protetica dentara, au evoluat suficient de mult ca sa ne poata oferi solutii dintre cele mai bune, iar progresul se deruleaza in continuare, mai repede si mai accentuat. Medicul dentist ne va spune, cu siguranta, varianta cea mai buna pentru problema noastra, dar noi trebuie sa stim despre ce este vorba. Ideal este ca intotdeauna când apelam la un serviciu medical, in cazul de fata la un cabinet stomatologic, sa mergem cât mai bine pregatiti teroretic. Fie doar si pentru a avea un bagaj minim de cunostinte.

Tipuri de proteze

Protezele dentare pe care vi le implementeaza stomatologia zilelor noastre sunt lucrari mobile care au menirea de a va elimina disconfortul lipsei dintilor. Sunt o alternativa mobila la clasicele punti. Oricum, progresul in protetica dentara este substantial astazi fata de numai câtiva ani inainte.

Exista doua mari categorii de proteze: totale si partiale. Protezele dentare totale sunt acelea care inlocuiesc toti dintii, iar cele superioare se refera la dintii din partea de sus a cavitatii bucale. Protezele dentare inferioare sunt in mod evident cele care inlocuiesc dintii lipsa din partea de jos.

in cazul protezelor totale mai putem face o clasificare, respectiv proteza totala conventionala sau cea imediata. Doar medicul stomatolog, in urma analizei fiecarui caz in parte, poate emite o opinie despre ceea ce aveti nevoie in functie de situatia concreta, de costuri, de alte criterii. Esential este sa retineti ca o proteza totala conventionala va fi montata doar la un interval de timp dupa extractia dintilor, timp in care nu veti avea dantura. Cea imediata elimina dezavantajul acesta, dar apare necesitatea unor lucrari de readucere in parametri, este vorba despre recaptusirea protezei.

Termenul de proteza dentara partiala este folosit in stomatologie pentru a determina acea lucrare dentara menota sa suplineasca absenta a cel putin unui dinte.

Subliniem ca medicul dentist este singurul in masura sa va faca o recomandare pertinenta in legatura cu acest tip de lucrari de protetica. si, important de retinut, protezele dentare nu se fac de regula in cabinetul stomatologic, ci ele sunt create de specialisti in urma mulajelor luate de medic. Desi, in anii din urma, rolul tehnicienilor dentari incepe sa fie luat din ce in ce mai mult de tehnica computerizata.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  dr. Bradea Diana

Adresa:  Badea Cartan nr 8.(cabinet stomatologic situat in spate la piata Badea Cartan si biserica)

Localitate:  Timisoara

Telefon/fax:

Website:  http://www.dentisttimisoaraa.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!