Diferenta dintre coroana dentara utilizata pentru restaurarea dintelui si coroana pe implant

Diferenta dintre coroana dentara utilizata pentru restaurarea dintelui si coroana pe implant

Coroana implant dentar 2019-03-29, Vizualizari:  236

Coroanele dentare sunt o parte importanta a stomatologiei estetice si sunt extrem de populare in ultimele decenii. Pe langa functia estetica (o coroana dentara calitativa mimeaza perfect un dinte sanatos), coroanele dentare mai au si alte functii importante – masticatorie si fonetica. Ultimele materiale utilizate in stomatologie (ceramica, zirconiul) au revolutionat acest tratament.


Atat coroana dentara simpla, cat si coroana dentara pe implant sunt lucrari protetice. Coroanele dentare in sensul uzual al cuvantului au nevoie de un dinte ca baza (sanatos sau corect tratat, cu radacini stabile), in timp ce coroanele pe implantinlocuiesc un dinte deja absent. Coroana pe implant este solutia optima dupa extractiile dentare sau traumele insotite de pierderea dintilor. Desi procesul de creare a unei asemenea lucrari stomatologice nu este unul simplu, coroana pe implantrezolva si previne multe probleme, fiind unica solutie pe termen lung, care intr-adevar merita o investitie.
Ce probleme rezolva coroana dentara pe implant
Problemele incep imediat dupa pierderea dintelui si continua sa se agraveze in timp. in primul rand sunt perturbate activitatile uzuale ale pacientului – vorbirea si alimentatia. incepe resorbtia osului ce sustinea dintele, ceea ce poate complica considerabil interventiile ulterioare. in timp, dintii alaturati migreaza in directia spatiului gol – intreaga dantura are de suferit. Un tratament stomatologic adecvat cazului si, cel mai important, efectuat la timp poate economisi multi bani si nervi pacientului.


Coroana dentara pe implant inlocuieste dintele lipsa in cel mai natural mod posibil. Coroana in sine se construieste pe alte doua elemente – bontul artificial (capa de transfer) si implantul dentar inserat in os. Implantul este strans legat de osul maxilarului prin osteointegrare, ceea ce asigura stabilitatea coroanei. Atat zimbetul, cat si alimentatia sau vorbirea sunt perfect restabilite.
De ce coroana pe implant este solutia optima
Evident, exista cateva solutii alternative pentru bresa edentata – puntile dentare si protezele mobilizabile. Ele insa au un mod diferit de functionare si alta durata a vietii. Comparativ cu o punte dentara sau o proteza mobilizabila, coroana pe implant este solutia optima.Puntea dentara presupune slefuirea dintilor alaturati, astfel ei sunt implicati in interventia stomatologica, desi erau perfect sanatosi. Radacinile dintilor alaturati sunt nevoiti sa sustina fortele aplicate si pe zona edentata. Dintii sanatosi pierd din vitalitate prin slefuire si devin mai vulnerabili pentru infectii si carii. Puntea mobilizabila este un alt exmplu de repartizare inegala a presiunii, din aceasta cauza puntile adesea se deformeaza. Aceste lucrari au perioade limitate de functionare adecvata.


Coroana pe implant , comparativ cu alte lucrari dentare, isi poate indeplini adecvat functia chiar si o viata intreaga. Acesta este cel mai important avantaj – cu o igiena dentara corecta si vizite preventive periodice la stomatolog, o coroana dentara pe implant rezista minunat in timp. Este important sa va incredintati unui stomatolog experimentat si sa alegeti doar cele mai bune materiale pentru lucrarea dentara.Sursa articol:https://www.dentarbre.com/blog/diferenta-dintre-coroana-dentara-utilizata-pentru-restaurarea-dintelui-si-coroana-pe-implant/

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dentarbre Dental Clinic - cabinet stomatologic București

Adresa:  Soseaua Colentina, nr. 16, Bl. A1, Complex Rose Garden, Sector 2, Zona Obor - Colentina - Doamna Ghica, Bucuresti, Romania

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  https://www.dentarbre.com


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!