Alarmant, 33% dintre români pierd dinți înainte de 40 de ani! Proteza dentară pe implant – singura soluție viabilă pentru lipsa danturii

Alarmant, 33% dintre români pierd dinți înainte de 40 de ani! Proteza dentară pe implant – singura soluție viabilă pentru lipsa danturii

Proteza dentara pe implant 2019-08-24, Vizualizari:  526

Gandul ca ai putea ramane fara dinti este unul cu adevarat alarmant, mai ales daca te-ai ciocnit deja de cateva afectiuni dentare grave. Un dinte lipsa este deja o problema și necesita rapid o solutie optima, care ar lichida probabilitatea unor complicatii și ar restabili functionalitatea danturii. Dar, ce faci cand ai deja nevoie de o proteza totala?


Studiile din ultimii ani sustin ca 1/3 dintre romani şi-au pierdut deja 3 dinţi pana la varsta 40 de ani, iar 3 din 10 romani nu mai au niciun dinte natural. Cea mai cunoscuta metoda de rezolvare a problemelor de acest tip sunt protezele dentare, exista cateva tipuri si, evident, fiecare are caracteristicile sale.


Cand este necesara protezarea totala, insa, singura solutie viabila, stabila si cu adevarat eficienta este proteza dentara pe implanturi.


Cum functioneaza acest tip de proteza dentara?


Executata dupa trasaturile individuale ale pacientului, proteza dentara pe implanturi este asemanatoare cu proteza clasica. Mai exact vorbind, implanturile dentare, construite din titan, sunt introduse prin metode chirurgicale in osul maxilarului, dupa care urmeaza o perioada de integrare si vindecare, cand osul se sudeaza in jurul implantului.


Cel mai important avantaj al unei proteze totale pe implanturi este stabilitatea. Protezele clasice, oricat de bine ar fi construite, sunt usor mobilizabile. Nu poti musca cu incredere din alimentele dure, nu poti rade liber, adesea este afectata si vorbirea. Schimbarile in alimentatie atrag dupa sine probleme digestive. Mai mult decat atat, o proteza dentara clasica se sprijina pe gingie, transmitand toata presiunea pe aceasta – sunt inevitabile gingivitele si disconfortul permanent. Desigur, un stomatolog bun, care lucreaza impreuna cu un tehnician dentar cu experienta si gelurile adezive ajuta, dar protezele dentare clasice nu se compara cu cele pe implanturi.


Proteza totala pe implanturi functioneaza diferit de cea clasica, pentru ca toate fortele indreptate asupra ei sunt redirectionate spre os – in timpul vorbirii sau consumului de (orice!) alimente. Nu va mai trebui sa cauti metode de a fixa proteza, ea fiind exceptional de stabila (impreuna cu stomatologul poti alege intre proteza totala pe 2 implanturi si proteza totala pe 4 implanturi, in dependenta de starea osului si bugetul total).


Cat dureaza pana ai o proteza pe implant deplin functionala?


Nimeni nu vrea sa piarda timpul intr-un cabinet stomatologic. Din fericire, in cazul protezelor dentare pe implanturi, procedura este impartita in cateva vizite – inserarea implanturilor, instalarea protezei, o vizita de rutina pentru a verifica rezultatul. Durata totala depinde de viteza de osteointegrare, cu alte cuvinte – in cat timp implantul devine una cu osul in care este inserat.


 


Aceasta poate dura pana la 4-6 luni, plus timpul dedicat crearii protezei in sine si perioada de asaptare (fixare definitiva).


Avantajele protezei dentare pe implantproteza pe implant opreste procesul de resorbtie a osului, dupa pierderea dintilor;spre deosebire de o proteza mobila, care aluneca frecvent si nu-ti ofera posibilitatea sa mananci tot ce doresti, proteza pe implanturi nu se poate desprinde accidental;cu cat este mai mare numarul de implanturi, cu atat mai stabil va fi fixata proteza;protezele de acest tip reprezinta o optiune avantajoasa ca pret (pentru a te convinge, poti consulta preturile clinicii stomatologice din Bucuresti Dentarbre pentru protezele pe implanturi );igiena orala este simpla;protezele pe implant nu necesita mentenanta complexa, doar schimbarea mansoanelor din silicon o data in cativa ani.


 


Lipsa dintilor nu trebuie sa fie o sentinta. Un dentist bun, o clinica stomatologica moderna si putina rabdare – de atat e nevoie pentru a-ti intoarce zambetul larg. Proteza dentara totala pe implanturi este o solutie excelenta, pentru care trebuie sa fii recunoscator stomatologiei moderne. Nu ezita, adreseaza-te unui specialist si bucura-te din nou de viata plina de zambete!


Sursa: https://www.magazinsalajean.ro/sanatate/alarmant-33-dintre-romani-pierd-dinti-inainte-de-40-de-ani-proteza-dentara-pe-implant-singura-solutie-viabila-pentru-lipsa-danturii?


 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dentarbre Dental Clinic - cabinet stomatologic sector 2

Adresa:  Soseaua Colentina, nr. 16, Bl. A1, Complex Rose Garden, Sector 2, Zona Obor - Colentina - Doamna Ghica, Bucuresti, Romania

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  https://www.dentarbre.com


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!