Restaurarea dentara: ce presupune, care este cea mai populara metoda de tratament si cat costa aceasta procedura

Restaurarea dentara: ce presupune, care este cea mai populara metoda de tratament si cat costa aceasta procedura

Restaurarea dentara,preturi si posibilitati 2019-07-21, Vizualizari:  418

Pierderea dintilor sau a unei parti de smalt atrage dupa sine necesitatea unei proceduri de restaurare dentara.


 Dupa cum mai e numita si protetica dentara, restaurarea se ocupa de diagnosticul, tratamentul, reabilitarea si mentinerea morfo-functionala (adica din punct de verede al functionalitatii si structurii), dar si estetica a aparatului dento-maxilar (a intregului sistem masticator). Refacerea dintilor are loc prin 2 tipuri de lucrari:


-  cele fixe: fatete, coroane si punti dentare;


- cele mobile sau mobilizabile: proteze totale sau partiale, proteze scheletate cu sisteme speciale (cu capse, culise, sau telescoape) si proteze pe implanturi.


 Restaurarea dentara – ce presupune si cum se efectueaza?


 Restaurarea dentara este procesul prin care se reface morfologia, culoarea, forma si functia dintelui natural. Refacerea morfologiei se realizeaza cu ajutorul unui examen minutios care consta din cateva etape:


 - diagnosticul functional;


- foto examen;


- studiul modelelor;


- modelarea viitorilor dinti de catre tehnicianul dentar.


 Restaurarile dentare se efectueaza cu o pregatire minutioasa a pacientului. Inainte de tratamentul propriu-zis se aplica o anestezie eficienta pentru a inlatura sensibilitatea dentara.


 In prezent, la un cabinet stomatologic din Bucuresti ai la dispozitie urmatoarele alternative de tratament:


 - restaurare directa (din rasini compozite);


- restaurare semidirecta, restaurare indirecta;


- acoperire partiala sau totala;


-fatete ceramice sau din compozit;


-coroane pe implant;


-proteze acrilice;


-proteze elastice.


 Haide, deci, sa ne clarificam, in cele ce urmeaza, care sunt diferentele dintre cele mai raspandite tipuri de tratament si care sunt avantajele si dezvantajelor lor.


 Restaurarea dentara indirecta este recomandata in cazurile cu distructii coronare masive si in cazul lipsei substantei dentare. Trebuie, insa, sa constientizam ca realizarea unei coroane de acoperire necesita o slefuire care va indeparta si mai mult din substanta dentara, ceea ce inseamna ca va ramane o suprafata dentara foarte mica pentru a realiza adeziunea rasinilor la smalt. De aceea, trebuie sa fim selectivi in ce priveste alegerea unui cabinet dentar bun, unde se discuta si analizeaza toate aceste aspecte.


Cu cat medicul este mai iscusit si mai familiarizat cu tratamentul de protetica dentara, cu atat mai mult isi va permite extinderea indicatiilor de realizare a restaurarilor.


 In timpul restaurarilor clasice, datorita finisarii si lustruirii ocluzale, o parte semnificativa a celui mai bun material este indepartata prin procedeul de modelare, reducand astfel calitatea procedurii de restaurare.


Protezele dentare sunt, in general, piese rigide, realizate in afara cavitatii bucale, cu ajutorul laboratorului de tehnica dentara. Dintre toate metodele expuse, proteza total acrilica este cel mai raspandit tip de proteza dentara, fiind realizata din materiale calitative si avand un pret accesibil. Acrilatul dentar este o rasina sintetica, un material plastic in limbaj comun, care are in stomatologie mai multe intrebuintari: pentru realizarea bazei protezelor dentare, dar, de asemenea, si pentru realizarea dintilor. Metoda restaurarii dentare acrilice are un rezultat estetic instant ce modeleaza suprafetele lipsa sau inestetice. Tehnica descrisa asigura rezultate estetice excelente. Mai mult chiar, utilizarea matricei de chit de silicon faciliteaza procedurile de lustruire si finisare. In timp ce utilizarea materialelor biocompatibile reprezinta un nou pas spre restaurarea directa a dintilor. Chiar daca aceste restaurari sunt destul de dificile din punct de vedere procedural, ele permit o abordare mai conservatoare si o deteriorare mai mica a coroanei dentare


 Cat costa o restaurare dentara (proteza dentara)?


 Clinica Stomatologica din sectorul 2 Dentarbre ne-a raspuns pe larg la aceasta intrebare, cu un pricelist ce include mai multe tipuri de proteze dentare fixe, proteze dentare pe implant si proteze elastice totale sau partiale:


 Coroana metalica Ni-Cr – 300 RON;


Coroana metalo-ceramica – 600 RON;


Coroana integral ceramica – 900 RON;


Coroana integral zirconiu – 1100 RON;


 Coroana integral ceramica E-MAX – 1250 RON;


Reconstructia dentara prin pivot este din metal – 220 RON sau din fibra de sticla – 200 RON;


Proteza partial acrilica – 1000 RON;


 Proteza partiala Kemeny – 200 RON;


 Proteza total acrilica – 1200 RON.


 Zambetul tau conteaza – alege un cabinet dentist profesionist din Bucuresti!


 Sursa: https://baditaflorin.com/restaurarea-dentara-ce-presupune-care-este-cea-mai-populara-metoda-de-tratament-si-cat-costa-aceasta-procedura/

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dentarbre Dental Clinic - cabinet stomatologic București

Adresa:  Soseaua Colentina, nr. 16, Bl. A1, Complex Rose Garden, Sector 2, Zona Obor - Colentina - Doamna Ghica, Bucuresti, Romania

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  https://www.dentarbre.com


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!