Implantul dentar o necesitate

Implantul dentar o necesitate

necesitatea implantului dentar 2017-01-30, Vizualizari:  758

IMPLANTUL DENTAR O NECESITATE.

Viata este o investitie. Si unde sa investim mai bine,decat in sanatatea noastra?

Solutiile moderne in stomatologie ne face sa ne gandim de doua ori in a lua o decizie atunci cand un dinte este extras, fiind irecuperabil si trebuie sa gasim o solutie pentru inchiderea spatiului produs.

Stim ca acum vreo 10-12 ani,singura metoda practicata in Romania de a inlocui un dinte sau dinti,era de a compromite si dintii vecini pentru a-i include in puntea dentara.

In ziua de astazi, aceasta metoda este pe locul secundar. De ce? Pentru ca sacrificiul dintiilor vecini in cazul unui implant dentar numai exista. Intradevar singurul dezavantaj este ca pretul unui implant dentar de buna calitate,cu o osteointegrare osoasa excelenta, este destul de mare si poate depasi bugetul alocat. Insa daca luam in considerare ca si puntea dentara poate sa fie destul de extinsa,cu sacrificiu mare de tesut dentar,in unele cazuri si cu tratamente de canal(tratamente ce sunt si ele costisitoare si se intind pe o perioada mai mare de timp), ne face sa ne gandim daca nu este timpul sa investim in sanatatea si bunastarea noastra.

Implanturile dentare nu doar ca sunt individuale,strict dintele lipsa dar, se poate fixa si lucrarea provizorie in doar 24 de ore. Astfel nu ramaneti cu un ,,gol,, in locul interventiei, de asemenea si acest lucru este un avantaj major, mai ales daca avem o edentatie frontala(spatiul se afla in zona vizibila,in fata).

 Interventia este minim invaziva, nedureroasa,cu recuperare imediata si restrictii alimentare minore. Acest lucru este posibil doar cu aparatura destinata exclusiv implantologiei, cum ar fi: fiziodispenser, piezosurgery, trusa chirurgicala completa, membrana PRF, implanturi  dentare de buna calitate.

Inainte de a stabilii interventia propriu-zisa, cereti cat mai multe informatii despre implaturi dentare,manopera,avantaje,dezavantaje,si in special daca este dotat cabinetul cu ce este necesar implantologiei. Un cabinet destinat implantologie inseamna SUCCESUL INTERVENTIEI.

Deoarece medicul poate insera in conditii optime cu rezultate de durata, iar dumneavoastra beneficiati de recuperare rapida, fara reactii adverse majore(vanatai pe toata fata,umflaturi,durere mare).

 

Pentru a nu fi o necunoascuta etapele interventiei,va enumeram exact in ce consta inserarea unui implant:

1.Consultatia si planul de tratament. Medicul Implantolog inspecteaza cu atentie cavitatea bucala.Tot acum medicul recomanda analize de baza ale sangelui(hemoleucograma,VSH,timpii de sangerare si coagulare, etc) si computer tomograf. Toate menite pentru siguranta dumneavoastra si reusita tratamentului.

2.Reevaluarea pacientului si interpretarea analizelor de sange si a CT de catre medicul implantolog in baza carora confirma sau nu realizarea interventiei cu implanturi.

3.Interventia propriu-zisa: -anestezierea se face local.

-introducerea implantului dentar in structura osoasa,dupa incizia gingiei.

-amprentarea pozitiei implanturilor se face imediat dupa interventie

-inserarea si adaptarea lucrarii provizorii se face la 24 de ore dupa inserarea implanturilor, astfel puteti zambi, vorbi, manca imediat dupa fixarea lucrarii.

-indepartarea firelor de sutura – se face dupa 7 zile de la operatie, dupa care se asteapta intre 4-6 luni pentru ca celulele osoase sa se adapteze pe suprafata implantului dentar, osteointegrarea.

-amprenta pentru lucrarea finala – se realizeaza dupa 4-6 luni.

-ingrijirea post operatorie – respectarea cu strictete a igienei dentare zilnice, periaj professional si detartraj la fiecare 6 luni, precum si vizite regulate de profilaxie.

De retinut! Fara o igena dentara riguroasa si fara tratamente periodice de profilaxie(detartraj,periaj profesional si air flow), implantul este compromis. De aceea respectati indicatiile medicului si rugati daca este posibil, sa va reaminteasca aceste lucruri o data la 4-6 luni.

 Echipa Magic Elite Dent

 

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Echipa Magic Elite Dent

Adresa:  Sos Chitilei, nr 114-116, sector 1, Bucuresti (repere Bucurestii Noi, Pajura, Jiului, Grivita)

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.magicelitedent.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!