Fațete dentare Oradea – Royal Smile Clinic

Fațete dentare Oradea – Royal Smile Clinic

Detalii fatete dentare Vizualizari:  338

  Ce sunt fațetele dentare? 


  
Fațetele dentare sunt lucrări protetice unidentare ( realizate pe fiecare dinte individual ), personalizate să se potrivească perfect cu dinții tăi naturali. Acestea pot fi realizate din ceramica integrala, sub forma unor foițe subțiri ce imită perfect culoarea smalțului. Fațetele dentare sunt realizate in laboratorul dentar și aplicate pe suprafața dintelui de către medicul stomatolog în vederea îmbunătățirii aspectul dinților. Fațeta dentară acoperă doar fața vizibilă a dintelui (fața exterioara) și are scop estetic spre deosebire de coroanele dentare care acopera dintele in totalitate. Spre deosebire de albirea dentară, fațetele dentare pot schimba radical forma și poziția cât și culoarea dintelui.


 Când se recomandă fațete dentare / care sunt avantajele lor?
Se recomandă fațetele dentare in următoarele situații:


 Când dinții sunt fisurați, sparți, crăpati sau ciobiți


Când există strungăreata  (spațieri între dinți)


Când dinții au mici imprefecțiuni sau pete de culoare


 Avantajele fațetelor dentare


Obținerea unui zâmbet perfect și natural într-un timp foarte scurt.Fațetele sunt rezistente dacă sunt cimentate si gravate adeziv corespunzător, reprezentând astfel o soluție pe termen lung.Aplicarea fațetelor prin cimentare este rapidă și lipsită de durere.


Fațetele ceramice nu se pătează în timp de la cafea și/sau țigări.Materialele utilizate pentru realizarea tratamentului sunt 100% biocompatibile.


 Dezavantajele fațetelor dentare


Procesul de fațetare a dinților nu este reversibil. Odată acoperiți cu fațete prin cimentare, aceștia nu pot reveni la situația anterioară, se pot doar înlocui fațetele după un anumit număr de ani.Fațetele sparte sau fisurate nu pot fi reparate. În cazul unei fracturi, este necesară înlocuirea lor.Foarte rar, fațetele se pot dezlipi de pe suprafața dinților. Pentru a evita aceste situații, sunt contraindicate total obiceiurile vicioase precum rosul unghiilor sau obiectelor dure. De asemenea, este recomandat să se evite forțe excesive pe dintii fațetati.


Dinții fațetați pot fi afectați în continuare de carii in zonele neacoperite, astfel se impune o igienă foarte riguroasă.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Royal Smile Clinic

Adresa:  Piata Nucetului 7, bl. A6

Localitate:  Oradea

Telefon/fax:

Website:  http://www.royalsmileclinic.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!