Detartrajul dentar

Detartrajul dentar

Detartrajul dentar Vizualizari:  485

Igienizarea dentara este imperios necesara pentru o cavitate orala curata, lipsita de bacterii, dinti si gingii sanatoase.

Igienizarea dentara este alcatuita din detartraj, periaj si air flow. Detartrajul consta in indepartarea cu ajutorul ansei de detartraj ultrasonica a placii bacteriene intarite, a tartrului. Tartrul se depune in special la maxilarul inferior, in spatele dintilor si la maxilarul superior pe molari.


Zone predispuse tartrului
Zonele cele mai predispuse depunerii tartrului sunt de altfel si cele mai afectate de pierderea dintilor, pentru ca tartrul impinge in jos gingia si astfel osul in care sta dintele se retrage si el, ducand la mobilitatea dintilor si pierderea acestora.

Prin indepartarea tartrului poate fi prevenita PARODONTOPATIA care in timp, prin evolutia ei, poate duce la PIERDEREA DINTILOR.

Dr. Brindusa Radici
Boala parodontala este principala afectiune prin care se pierd dintii. Acestia pot fi integri, neafectati de carii, insa depunerea excesiva a tartrului si neindepartarea lui in mod regulat, de doua ori pe an, poate duce la pierderea dintilor. Un simplu control la 6 luni si un detartraj corect realizat, mentine dintii si gingiile sanatoase.

Periajul Dentar
Periajul dentar se realizeaza in cabinetul stomatologic in aceeasi sedinta, dupa detartraj si consta in indepartarea petelor de pe dinti. Fie ca sunt pete de cafea, de ceai, dulciuri , acestea se indeparteaza cu ajutorul pastei de dinti profesionale cu particule fin abrazive si cu a periutei profesionale.

Air flow ul este in fapt, un jet puternic de bicarbonat care indeparteaza petele fine de la nivelul smaltului si ajuta gingia sa se refaca dupa indepartarea tartrului.
Este obligatoriu sa fie schimbata periuta de dinti ori capatul periutei electrice dupa igienizare pentru a nu baga la loc bacteriile .
Igienizarea se realizeaza la Germandent in conditii de strica curatenie si dezinfectie, in timpul detartrajului se foloseste un aspirator extraoral special, prin care se aspira toti aerosolii si picaturile create in timpul manoperei.
Trebuie retinut faptul ca detartrajul se realizeaza cu o ansa speciala de indepartare a tartrului si nu gaureste smaltul ori subtiaza dintele. Detartrajul se poate realiza de cate ori este nevoie fara afectarea smaltului ori a gingiei.

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Brandusa Radici

Adresa:  Str Pietii nr 36-42, sector 1, Bucuresti

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.germandent.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!