Importanța controalelor periodice și a detartrajului

Importanța controalelor periodice și a detartrajului

Controlul stomatologic si detartrajul dentar Vizualizari:  541

Cea mai simplă metodă de a evita durerea de dinți și de a obține un zâmbet sănătos și luminos pe termen lung este o igienă orală corectă acasă, controale de specialitate și detartraj periodic.

Controlul periodic și detartrajul se recomandă o dată la șase luni. În cazul pacienților care au implanturi dentare, lucrări protetice sau aparate ortodontice, sunt indicate mai des vizitele la medicul stomatolog. În acest fel se pot descoperi și preîntâmpina o serie de afecțiuni ale cavității bucale, care în fază incipientă nu ridică probleme grave.

Igienizarea completă a dinților include: detartraj, air-flow pentru eliminarea colorațiilor și a anumitor pete de pe suprafața dinților și periajul profesional, realizat cu instrumentar rotativ și pastă de profilaxie specială.

Detartrajul este o procedură stomatologică neinvazivă prin care se îndepărtează placa bacteriană și depozitele de tartru de pe dinți, lăsând în urmă suprafețe netede, lustruite și curate. Tartrul se formează în timp, prin mineralizarea plăcii bacteriene cu sărurile prezente în salivă. Dincolo de aspectul estetic, tartrul poate constitui un factor ce favorizează bolii parodontale deoarece poate determina inflamarea gingiei, diminuarea suportului osos, mobilitatea dintelui și, în final, pierderea acestuia. Tartrul, care este cunoscut ca cel mai mare inamic al gingiei, poate fi îndepărtat cu ușurintă prin detartraj.

În concluzie, trebuie să acordăm o foarte mare atenție detartrajului, să nu-l amânăm sau neglijăm. Alături de tehnicile de periaj și vizitele regulate la stomatolog, face parte din elementele absolut necesare unei igiene orale adecvate.

Pentru programare, ne poți contacta telefonic la

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dental Praxis Valeanu

Adresa:  Str. Cluj, Nr. 19

Localitate:  Timisoara

Telefon/fax:

Website:  http://www.drvaleanu.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!