Vizita la dentist a copilului

Vizita la dentist a copilului

Vizita la dentist a copilului 2016-04-03, Vizualizari:  2310

Pentru multi copii, vizita la cabinetul stomatologic se transforma intr-o adevarata drama pentru toata lumea. Confortul micului pacient trebuie sa fie pe primul loc. Toate tratamentele trebuie sa aiba loc doar dupa cel mic se simte in siguranta in prezenta specialistului si are incredere in personal.

Copiii se pot teme de dentist pentru ca au trecut printr-o experienta traumatizanta sau dureroasa. Copilul va asocia urmatoarea vizita cu experienta trecuta. Alteori, parintele, voit sau nu, a asociat vizita la dentist cu expresii precum durere, frica, zgomot, injectii, medicamente. Astfel, copilul vine gata pregatit pentru a avea o experienta neplacuta.

Tocmai de aceea ne-am gândit sa va venim in ajutor si sa va oferim câteva sfaturi in legatura cu vizita la dentist a copilului dumneavoastra.

 Spuneti-le copiilor ca dentistul le va curata dintii, ii va numara si se va asigura ca acestia sunt sanatosi.

 Incurajati-l sa vorbeasca cu dentistul si lasati-l sa ii spuna singur care este problema sa.

 Nu folositi cuvinte precum durere, rana, zgomot puternic etc.. S-ar putea ca ceea sa dumneavoastra asociati ca fiind o durere puternica sa fie doar un mic disconfort pentru copil.

 Nu-l amenintati pe copil ca il duceti la dentist daca nu este cuminte.

 Nu-i spuneti ca va primi injectii daca face galagie sau daca vrea sa vorbeasca cu personalul.         

 Daca aveti posibilitatea, mergeti la biblioteca sau la librarie si luati câteva carti despre igiena si parcurgeti-le impreuna. Daca nu aveti posibilitatea sa faceti acest lucru, noi vom incerca sa va oferim cateva materiale educative ajutatoare.

 Daca intrati cu copilul in cabinet, va rugam sa respectati indicatiile personalului si sa nu interveniti daca nu vi se cere acest lucru.

 Daca sunteti anxios in cabinet, s-ar putea ca aceasta stare sa transmita si copilului. Daca aveti posibilitatea, puteti ruga o alta persoana sa-l insoteasca pe copil in cabinet.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Denta Grosi

Adresa:  Str. Mihai Viteazul, nr 48 (langa Primaria Grosi) Comuna Grosi, Maramures 0371.341.943 si 0746.875.939

Localitate:  Grosi

Telefon/fax:

Website:  http://www.dentagrosi.ro/contact


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!