Estetica dentara

Estetica dentara

Estetica dentara 2009-11-27, Vizualizari:  4586

Tot mai des auzim in mass media despre "estetica dentara" dar acest lucru nu inseamna foarte mult, daca nu este urmat si de anumite explicatii.

In cazul unor anomalii dentare, care pot fi, anomalii de forma, culoare, pozitie, zambetul nu este ce ne-am dori sa fie. Totodata, procesele carioase, obturatiile metalice (plombe), fracturile dentare pot determina la randul lor modificarea esteticii dentare.

Aceste probleme pot fi rezolvate prin diverse metode de tratament dupa cum urmeaza:

1. Abirea dentara - la nivelul dintilor care prezinta modificari de culoare se aplica diverse solutii, care vor determina albirea acestora. Acest lucru se poate realiza acasa prin intermediul gutierelor timp de 10-14 zile sau in cabinetul dentar in aproximativ o ora.

2. Coronoplastie - in cazul malpozitiilor usoare se poate opta pentru aceasta metoda de tratament minim invaziva. Aceasta metoda consta in faptul ca, portiunea dintelui care nu se afla in armonie cu ceilalti dinti va fi indepartata.

3. Fatetele din ceramica - se reduce din substanta dura dentara a dintelui/dintilor de pe suprafata vestibulara (exterioara) aproximativ 0.5 mm, se amprenteaza zona de interes, dupa care este trimisa catre laborator pentru a fi realizata. Substanta dura dentara va fi inlocuita de o fateta ceramica cu grosimea de 0.5 mm. Avantajele acestui tip de tratament sunt: indepartare minima de substanta dura dentara, estetica excelenta, timp de realizare mai scurt.

4. Fatele din compozit - urmeaza aceleasi etape de preparare, doar ca fateta este realizata din compozit, in cabinet de catre medicul dentist. Avantajele acestei metode sunt: realizarea imediata a lucrarii, pret de cost mai scazut decat cea din ceramica. Dezavantajele acestei metode sunt: estetica diminuata fata de cea din ceramica, depinde de simtul artistic al medicului, materialele utilizate.

5. Tratamentul ortodontic - utilizarea aparatelor dentare mobile sau fixe pentru tratarea anomaliilor aparatului dento-maxilar. Inghesuirea dentara, rotatii dentare, lipsa unor dinti sau modificari osoase (mandibula/maxilar) pot fi tratate prin acest tip de tratament. "Indreptarea dintilor" (repozitionarea corecta a dintilor pe arcada) este necesara atat din punct de vedere estetic dar mai ales din punct de vedere functional.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Cristian MINA

Adresa:  Str. ONESTI, Nr. 37

Localitate:  Constanta

Telefon/fax:

Website:  http://www.mmdentalteam.com


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!