Estetica dentara - albirea dentara

Estetica dentara - albirea dentara

Estetica dentara - albirea dentara 2010-01-24, Vizualizari:  3988

De cate ori nu ai privit la starurile de cinema si nu le-ai invidiat pentru ca pareau sa aibe totul... o viata perfecta, bani, faima, o cariera de succes si da... o dantura perfectadinti albi si stralucitori, complimentul perfect adus talentului cu care au fost inzestrate.

Si tu poti beneficia in prezent de toate avantajele pe care are sa ti le ofere stomatologia cosmetica – albiri dentare, aplicare de bijuterii, aplicare de fatete de portelan – toate pentru a te ajuta sa capeti si mai multa incredere in tine, sa arati si sa te simti exact asa cum esti...perfecta!

Cea mai comuna si frecvent solicitata procedura de stomatologie cosmetica o reprezinta albirea dentara. Ceea ce trebuie sa stii despre procedura de albire a dintilor este ca poate fi realizata atat in confortul propriului tau camin cat si in cabinetul stomatologic, sub atenta supraveghere a medicului tau dentist.

Daca nu esti complet multumita de culoarea dintilor tai, care au suferit de-a lungul timpului modificari ca urmare a consumului de cafea, ceai, tutun, problemelor de sanatate, unor posibile traumatisme, fluorozei, sau diferitelor obiceiuri alimentare, atunci albirea te poate ajuta.  Albirea nu este indicat a fi realizata in cazul femeilor gravide sau care alapteaza, copiilor cu varsta mai mica de 14 ani, persoanelor care prezinta lucrari protetice care acopera toti dintii, in cazul molarilor de minte, anumitor pete rezultate ca urmare a administrarii Tetraciclinei. In cazul in care apelezi la aceasta procedura este necesar ca toate problemele dentare pe care le-ai putea avea sa fie rezolvate (provizoriu) pana la inceperea tratamentului.

Inainte de albirea propriu-zisa va fi necesara o igienizare completa a gurii pentru ca medicul sa poata determina cu precizie culoarea dintilor tai; este recomandata realizarea unui tratament provizoriu al cariilor dentare, provizoriu pentru ca nu este indicata aplicare de obturatii fotocompozite (plombe) inainte de albire pentru ca acestea nu isi modifica culoarea ca urmare a aplicarii gelului de albire. Initial se va realiza albirea unei arcade pana la culoarea dorita de pacient sau pana la saturatie, apoi cea de-a doua, pentru a putea aprecia mai bine rezultatele tratamentului.

Fatetetele dentare sunt indicate in cazul dintilor care prezinta coloratii persistente si care nu raspund la nici un fel de tratament de albire, dintilor cu spatii foarte mari intre ei, in cazul dintilor uzati excesiv, dintilor care prezinta pe suprafata lor fisuri sau carii situate in imediata vecinatate a gingiei.

Bijuteriile dentare sunt aproape la fel de populare si solicitate ca si albirile. Poti alege dintr-o gama extrem de variata deoarece pot avea marimi, forme si culori diferite. Aplicarea lor se face intr-o singura sedinta, nu presupune inlaturarea smaltului si este complet nedureroasa.

Discuta cu medicul tau dentist despre care ar fi cea mai indicata metoda de cosmetica dentara care ti s-ar potrivi, informeaza-l asupra dorintelor tale, asupra aspectelor care te deranjeaza in prezent la dintii tai si despre asteptarile pe care le ai dupa efectuarea tratamentului. El este cel mai in masura sa iti redea zambetul pe care l-ai visat intotdeauna!

 

Mai multe articole de specialitate si informatii de ultima ora din domeniul stomatologic pe www.glamorous-smile.ro

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Klara Papuc - Glamorous Smile

Adresa:  Tel: 0734 354 002 Email: office.glamorous.smile@gmail,com

Localitate:  Constanta

Telefon/fax:

Website:  http://www.glamorous-smile.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!