De la edentat total, la dantură întreagă în 24 ore cu sistemul ” fast and fix”, mit sau realitate ?

De la edentat total, la dantură întreagă în 24 ore cu sistemul ” fast and fix”, mit sau realitate ?

Implantologie Vizualizari:  334

De la edentat total, la dantura intreaga in 24 ore cu sistemele ” fast and fix ” sau ” all-on-four/six ”, mit sau realitate ?


Stomatologia este o ramura a medicinei cu o evolutie foarte dinamica in ultimii ani, cu fonduri uriase distinate inovarii si cu descoperirea unor tehnici de rabilitare orala pe masura. Multe din aceste tehnici nu sunt inca disponibile, cum sunt implantarea mugurilor dentari, formati din celule stem (inca in stadiul de cercetare) sau diverse materiale 100% compatibile cu organismul, care, ne pot oferi rezultate sigure, dar sunt si multe dintre ele accesibile noua.


Din nefericire, datorita lipsei programelor de preventie stomatologica si a educatiei medicale adecvate, in Romania, exista un procent semnificativ de pacienti care sufera de lipsa unia sau a mai multori dinti ( un studiu, publicat in anul 2014, al Societatii de Stomatologie Estetica din Romania arata ca 70% din romani nu mai au toti dintii iar 30% dintre acestia nu mai au nici un dinte).


 


Tratamentul acestor situatii erau fie proteze dentare clasice, fie reabilitari implantologice cu termene de vindecare lungi (timp in care pacientii nu aveau dantura, ori era utilizata o proteza simpla) si costisitoare ( fiinde nevoie de un numar mare de implanturi).


Astazi, avem la dispozitie tehnici, care au deja o oarecare istorie precum si studii la intervale de timp mici si medii ( 5 si 10 ani), si care ne ajuta sa reabilitam pacientul, de la edentat total (fara nici un dinte) sau subtotal ( un numar redus de dinti fara valoare protetica) la o dantura aproape completa in doar 24 ore.


Acesta este un sistem implanto -protetic, cu diferitedenumiri comerciale, dintre care amintesc : sistemul ”Fast and Fix” brevetat de compania germana Bredent si sistemul ”all-on-4” si ”all-on-6” brevetat de compania americana Nobel Biocare avand la baza inserarea a 4 implanturi in mandibula si, respectiv, 6 implanturi in maxilar, pe care se poate fixa o lucrare protetica provizorie (in prima faza) si definitiva unlterior, dupa vindeare (3-6 luni).


Avantajele tehnicii ” fast and fix „ sau ”all-on-four/six „ :


Tratamentul se efectueaza in 24 ore;


Pacientul pleaca din cabinetul stomatologic cu dantura fixa;


Costuri mai reduse comparativ cu sustemele de rabilitare implant-protetica clasice;


Fara durere, tratamentele efectuanduse in anestezie generala sau locala;


Situatii mult mai rare in care sunt necesare alte interventii de augmentare osoasa, care ridica timpii de tratament si costurile; Potrivit la aproape toti pacientii necetand cantitate osoasa redusa comparativ cu alte sisteme.


Pentru a sublinia avantajele acestei tehnici, am sa descriu, pe scurt, cum decurge o astfel de inteventie din puct de vedere al timeline-ului :


sedinta 1: consultatie (clinica si interpretarea CBCT-ului), amprentarea campului protetic pentru lucrarea provizorie aplicata in ziua interventiei;


sedinta 2: inserarea implanturilor si fixarea lucrarii profizorii;


sedinta 3 (la 7-10 zile de la s. 2): inepartarea firelor de sutura;


sedinta 4 (la 3-6 luni de s.3): amprentarea pentru lucrarea definitiva;


sedinta 5 (la 5 zile de s.4): proba scheletului lucrarii definitive;


sedinta 6 (la 5 zile de s.5): aplicarea lucrarii definitive.


La Aesthetic Dental Clinic, am infiintat o clinica de chirurgie si implantologie, pentru a oferi pacintilor nostri toate tipurile de interventii chirurgicale, fie implantologice, de chirurgie BMF sau dento-alveolara in cele mai bune conditii. intre avantajele sistemului prezentat gasim si dezideratul ”fara durere” pe care, echipa Clinicii de Implantologie si Chirurgie Aesthetic, formata din medici chirurgi, implantologi si anestezisti, o iau foarte in serios, astfel ca, in mod uzual, pacientii nostrii sunt tratati in anestezie generala.


Avantajele tratamentului in anestezie generala :


Nu exista durerea anesteziei prin injectie;


Nu este traumatizant statul pe scaun o perioada indelungata;


Conditiile de anestezie sun comparabile cu cele din spitalele de medicina generala, fiind conduse de o echipa formata din medic primar anestezist si asistenta ATI;


Post operator, pacientul are dantura fixata;


Redactat de Dr. Masca Aurel Medic specialist Protetica Dentara si Implantologie

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Aesthetic Dental Clinic

Adresa:  Str. Mihai Viteazu, nr 40

Localitate:  Targu Mures

Telefon/fax:

Website:  http://www.aestheticdentalclinic.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!