Implanturi personalizate, solutia pentru cazurile cele mai complexe

Implanturi personalizate, solutia pentru cazurile cele mai complexe

Implant personalizat Vizualizari:  365

Din dorinta de a ne respecta numele (”Clinica de chirurgie si implantologie”) si pentru ca suntem in continua dezvoltare personala si profesionala, cu gandul ca suntem datori sa cautam solutii pentru fiecare pacient, gasind foarte greu acceptabila situatia in care am putea fi pusi in postura de spune unui pacient ca pentru el nu avem solutii, am adoptat toate optiunile de reabilitare orala cu baza in implantologie disponibile astazi in lume.


Am evoluat, in ultimi ani, de la a insera implanturi universale, ducand si aceasta solutie de tratament cat mai aproape de nevoia pacientului (am adoptat 13 sisteme de implanturi, pentru a acoperi toate conditiile pacientilor nostri, de la cost la nevoi chirurgicale) adaugand ulterior pentru cazuri cu lipsa osoasa severa si implanturile zigomatice si pterigoidiene si ulterior cele personalizate.


Implanturile personalizate, dupa cum le spune numele, sunt create special pentru fiecare pacient in parte, in baza CT (Computerului Tomograf) si masuratorilor clinice. Bazate pe tehnologia de productie prin printarea, pe straturi, in conditii de mediu controlat, din Titan cu grad de puritate 6 (peste 99,9%) aceste piese implantabile sunt solutia pentru multe cazuri a caror rezolvare implica costuri exorbitante pentru reconstructii osoase cu grad scazut de predictibilitate.


Pentru a lamuri cat mai usor conceptul de implant personalizat, vom raspunde la cele mai frecvente intrebari : • Ce sunt implanturile personalizate :


Sunt piese din Titan de grad 6, produse individual pentru fiecare pacient. • Care este diferenta dintre ele si implanturile universale (uzuale) ?


Aceste implanturi nu se insera in os, acesta fiind motivul pentru care nu se pot utiliza implanturile universale, tehnica lor este de atasare pe os si fixare sub mucoasa. • Cand sunt recomandate ?


Aceste implanturi vin sa rezolve situatii in care cantitatea osoasa din regiunea unde se impune reabilitarea implanto-protetica este extrem de redusa. Cu alte cuvinte, utilizarea lor este la cazurile unde nu putem insera implant in os (el fiind insuficient). • Procedura chirurgicala este mai grea ? mai dureroasa ?


Din punct de vedere al procedurii aceasta este mai putin invaziva, intervenind doar la nivelul mucoaselor si nu si al osului (pentru preparare). intra-operator nu exista nici un fel de durere, optiunile de anestezie fiind cele loco-regionale (anestezie obisnuita la stomatolog) sau generala (pentru cazurile mai complexe). Post interventie gradul de tumefactie (umflarea) este una mult redusa comparativ cu cazurile de insertie a implanturilor clasice cu reconstructii osoase, la fel si gradul de durere si disconfort fiind cotate ca fiind scazute. • Care sunt costurile ?


Avand in vedere faptul ca fiecare implant este individualizat pacientului primitor, nu exista o cotatie de baza dar este important de stiut ca in majoritatea cazurilor acestea sunt echivalente sau inferioare unor reabilitari ce implica reconstructii osoase. • Ce avantaje sunt pana la urma ?

 • Este o solutie pentru cazurile fara solutii de pana acum;

 • Timp total de tratament (incluzand lucrarea protetica) foarte mult scurtat;

 • Costuri mai mici decat in cazurile reabilitarilor cu reconstructii osoase complexe;

 • Predictibilitate mult crescuta comparativ cu reabilitarile combinate cu reconstructii osoase verticale ;

 • Complicatii mai rare si mai usor de gestionat. • Cum stiu daca am nevoie de astfel de implanturi ?


In primul rand, este nevoie de o consultatie si analize radiologice pentru a stabili situatia de la care plecam. De specificat este faptul ca din toate solutiile pe care le avem la indemana ( 13 sisteme de implanturi universale, implanturi zigomatice, pterigoidiene si personalizate) vom cauta impreuna cu dvs. cea mai potrivita din toate punctele de vedere (sa corespunda atat din pdv. chirurgical cat si costuri , timpi de tratament, etc.)

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Aesthetic Dental Clinic

Adresa:  Str. Mihai Viteazu, nr 40

Localitate:  Targu Mures

Telefon/fax:

Website:  http://www.aestheticdentalclinic.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!