Restaurare coronara

Restaurare coronara

restaurare coroana dentara 2018-10-04, Vizualizari:  260

RESTAURARE CORONARA

La nivel mondial, caria dentara este cea mai des intalnita afectiune a dintilor fiind pe primul loc ca si cauza in pierderea dintilor.

“Intelept in rezolvare si rabdator in realizare” Homer

În  stadii incipiente, cariile nu prezinta simptome, însa medicul îsi poate da seama de existenta lor fie prin examenul clinic, fie examinând radiografiile dentare.

Odata ce caria avanseaza, apar primele simptome respectiv sensibilitatea dentara, în special la alimentele si bauturile dulci, acidulate sau fierbinti, iar mai apio si durere. Cu cât ajunge mai mult în interiorul dintelui, caria produce dureri persistente, care cedeaza doar cu ajutorul medicamentelor. În acest moment, vizita la medic este esentiala, doarece se poate dezvolta un abces dentar.

 

 

Cariile dentare sunt cauzate de placa bacteriana ce descompune zaharurile în acizi, atacând dintele. Odata ce alimentele dulci au patruns în cavitatea bucala, sarurile din saliva încep actiunea de reparare a smaltului. Acest proces dureaza in jur de 40 de minute. Cariile apar datorita atacurilor acide repetate, când saliva nu reuseste sa restabileasca echilibrul.

Tratamentul cariei dentare cere acuratete si rabdare ce vor duce la mentinerea pentru toata viata acelui dinte in cavitatea bucala. Reversul, un tratament facut superficial duce in timp la recidive de carie , tratamente de scoatere a nervului si eventual o fractura dentara. Ca o avalansa lenta, aceste evenimente duc la pierderea dintelui.

Superficialitatea nu are loc in niciun tratament in cadrul echipei Sanadent iar tramentul unei carii indiferent de marimea sau pozitia ei este atent tratata folosind materialele cele mai fidele, utilizate dupa studiile de specialitate de ultima ora de adeziune a materialelor la tesuturile dentare, cat si a tehnicilor de realizare cum este de exemplu tehnica de obturare adeziva care persupune existenta unui camp de lucru uscat, medicul obtand pentru aplicarea digii dentare, o folie izolatoare din latex fixate pe dinti cu ajutorul unor cleme speciale. Astfel se reduce la minim posibilitatea contaminarii cu saliva. Acest lucru permite obtinerea  unei adeziuni perfecte intre dinte si materialul de obturatie crescand rata de suces pe termen lung a restaurarii dentare si implicit a duratei de viata a  dintelui  pe arcada.

SFATUL ECHIPEI SANADENT

Fiti veseli si intelepti! Constientizati importanta tratarii cariilor la timp!

https://www.sanadent.ro/tratamentul-cariilor/

 

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Echipa Sanadent

Adresa:  STR. AVRIG NR. 8

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  https://www.sanadent.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!