Coroana dentara, tratamentul pentru redarea functionalitatii dintilor

Coroana dentara, tratamentul pentru redarea functionalitatii dintilor

Coroana dentara, tratamentul pentru redarea functionalitatii dintilor 2016-09-26, Vizualizari:  909

Astazi, din pacate, tot mai multi pacienti trec pragul clinicilor dentare dr. Leahu cu probleme stomatologice complexe, care impun tratamente pe masura. Medicii specialisti ai clinicilor dentare dr. Leahu apeleaza, adesea, in aceste cazuri, la tratamente ce au la baza o coroana dentara.

Coroana dentara este un dispozitiv protetic fix, cimentata pe dintii naturali sau pe bontul protetic, care are principala functie de a inveli complet un dinte deteriorat, in proportie mai mare de 50%. Coroana dentara nu are doar rol estetic (de corectare a formei sau alinierii dintelui), cat mai ales functional, oferind rezistenta, stabilitate, muscatura corecta si eliminarea riscului de retrageri gingivale sau de migratie a dintilor.

De cele mai multe ori, medicul specialist apeleaza la un tratament stomatologic cu o coroana dentara in urmatoarele cazuri:

- pentru acoperirea unei obturatii – doar in situatia in care exista pierderi mari de substanta dentara

- cand dintele prezinta carii extinse

- pentru protejarea restului unui dinte de fracturi

- pentru reconstituirea unui dinte fracturat – ce nu poate fi realizata utilizand materiale compozite

- pentru ancorarea unei punti dentare

- pentru acoperirea unui implant dentar (prin plasarea unei coroane dentare pe bontul protetic)

- pentru acoperirea unui dinte cu discromie sau anomalie de pozitie

- pentru acoperirea unui dinte dupa tratamentul de canal radicular (endodontic).

Coroana dentara este un tratament stomatologic de restaurare care acopera portiunea vizibila a unui dinte/implant dentar, deasupra marginii gingivale, cu scopul restabilirii formei si dimensiunii acestuia si pentru a creste rezistenta mecanica si a imbunatati aspectul.

In clinicile dr. Leahu, orice coroana dentara este gata in doar 1 ora, cu ajutorul tehnologiei revolutionare CAD/CAM. Aceasta tehnologie ii ajuta pe medicii dentisti din clinicile noastre sa elimine necesitatea coroanei dentare temporare si a vizitelor repetate la cabinet, pentru ca pacientul sa plece acasa cu coroana dentara cimentata definitiv in aceeasi zi.

 

O coroana dentara de calitate are principalele avantaje:

Estetice - sa se integreze ca forma, marime si culoare cu dintii vecini.

Coroana dentara este modelata astfel incat masticatia sa se realizeze confortabil – dupa cimentarea definitiva a coroanei dentare, dintele va putea participa efectiv la procesul masticator.

Datorita volumului mic, coroana dentara reface functia vorbirii rapid.

Rezistenta crescuta a dintelui pe care coroana dentara il acopera.

Durabilitate prelungita.

Lipsa efectelor adverse.

De mentionat este faptul ca o coroana dentara poate fi realizata din mai multe tipuri de materiale: ceramice, metal, zirconiu si compozit.

Pana nu demult, coroana dentara  din metal (aliajul de aur, de paladiu, de nichel sau crom) era foarte des intalnita datorita durabilitatii in timp si a faptului ca aceasta nu se ciobeste, rupe sau sparge (suporta forte masticatorii puternice), insa erau inestetice.

Odata cu evolutia stomatologiei, pe piata au aparut materiale mult mai rezistente, care ofera aceeasi durabilitate, dar intr-un mod mult mai estetic. Coroana dentara ceramica, pe suport de zirconiu are aceeasi duritate ca una totala din metal, insa acesta transpare prin stratul de ceramica.

Un alt tip de coroana dentara este reprezentat de coroana dentara total ceramica, ce ofera o estetica perfecta, fiind de o culoare foarte apropiata de dintii naturali, ideala pentru restaurarea celor frontali, unde fortele masticatorii sunt mult mai reduse.

Ultimul tip de coroane dentare sunt cele pe suport de zirconiu, foarte rezistente, de o estetica impecabila, care nu provoaca alergii, fiind produse in intregime computerizat, cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM.

Pentru mai multe informatii, te asteptam pe site.

 

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Clinicile dentare Dr. Leahu

Adresa:  Clinica Dr.Leahu Victoriei - Str. Arhitect Louis Blanc nr. 9, sector 1, Bucuresti Clinica Dr.Leahu Pipera - Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 124 parter, Voluntari, Ilfov Centrul de Excelenta in Implantologie Dentara - Sos. Vitan-Barzesti, nr. 7D Sector 4 Bucuresti, in incinta RIN Grand Hotel, parter

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  https://cliniciledrleahu.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!