Coroana ceramica pe suport de zirconiu

Coroana ceramica pe suport de zirconiu

Coroana ceramica pe suport de zirconiu 2015-11-13, Vizualizari:  1440

 

Coroana dentara este o lucrare protetica fixa folosita la refacerea morfologica si functionala a dintilor cu leziuni coronare intinse in suprafata si profunzime de etiologie carioasa sau traumatica. De asemenea, dintii tratati cu obturatii coronare de mari dimensiuni beneficiaza de aceasta solutie de tratament pentru prevenirea potentialelor fracturi coronare datorate minimei rezistente a peretilor coronari ramasi.

Dintii naturali pe care se aplica coroanele dentare trebuie sa fie tratati corect in prealabil, sa nu fie mobili, sa aiba pereti rezistenti si o lungime suficient de mare sa poata oferi suport adecvat viitoarei coroane dentare.

Coroanele dentare se fixeaza pe dinti naturali sau pe implanturi si se pot confectiona din diferite materiale:

*Ceramica pe suport metalic (coroane metalo-ceramice),

*Integral din ceramica (portelan),

*Ceramica pe suport de zirconiu.

Coroanele ceramice pe suport de zirconiu sunt preferate de pacienti pentru aspectul estetic excelent, foarte apropiat dintilor naturali. Zirconiul este un material biocompatibil tolerat foarte bine de organism, nu cauzeaza alergii si foarte rezistent.

Coroanele ceramice pe suport din zirconiu se realizeaza prin metoda de frezare computerizata (CAD/CAM), o tehnologie moderna si extrem de precisa.

Avantajele coroanelor ceramice pe suport de ziconiu:

*Acomodare imediata - Acomodarea dureaza foarte putin si integrarea este perfecta datorita faptului ca aceste coroane sunt foarte usoare.

*Aspect natural - Transluciditatea zirconiului le confera un aspect excelent, asemanator dintilor naturali, fiind foarte greu de facut distinctie intre coroana si dintele natural.

*Biocompatibilitate - Pacientii alergici nu au reactii negative, oxidul de zirconiu nu irita si nu corodeaza.

*Rezistenta - Au rezistenta la presiune si suporta forte masticatorii mari. Oxidul de zirconiu este un material foarte rezistent, fiind utilizat in medicina pentru confectionarea protezelor de sold.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Xanaclass Dental Clinic

Adresa:  Calea Calarasilor nr.176, Bl.59, Sc.A, Apt.3.

Localitate:  Sector 3

Telefon/fax:

Website:  http://www.xanaclass.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!