Igiena dentara - probleme inima

Igiena dentara - probleme inima

Igiena dentara - probleme inima 2016-03-02, Vizualizari:  939

Mai multe studii au fost realizate în ultima perioada care au dovedit ca ingrijirea dentara precara este asociata cu bolile de inima si cu alte probleme de sanatate. Cu toate ca va spalați in mod regulat pe dinți, exista sanse destul de mari sa faceți urmatoarele greseli. Doctorul stomatolog Dan Merisca va atrage atentia la câteva greseli frecvente facute involuntar atunci când va ingrijiti cavitatea bucala.


1. Nu va periati dintii la momentul potrivit!
Periuta de dinti ar trebui sa fie ultimul lucru care atinge dintii seara. Gustarile inainte de somn cresc semnificativ riscul aparitiei cariilor.  Metoda de spalare a dintilor de dimineata este la fel de importanta.


2. Folositi peria gresita!
V-as recomanda alegerea unei periute de dinti cu perii moi.


3. Nu va clatiti gura!
inghitirea sau scuiparea pastei de dinti nu elimina in totalitate bacteriile. Folositi o apa de gura fara alcool.


4. Nu va schimbati peria de dinti!
Eu va recomand schimbarea periei de dinti atunci când credeti ca e uzata. Perii uzati nu pot indeparta eficient bacteriile. Daca ati fost bolanv, schimbati peria imediat. Bacteriile prezente in timpul unei raceli se pot agata de peria ta si va pot reinfecta. Depozitarea periei se va pune intr-un recipient sau intr-un dulapior de baie pentru a se evita contactul cu aerul nu prea prietenos din baie.


5. Ignorati restul gurii!
Limba atrage numeroase bacterii. Resturile de la mancare pot ramane cu usurinta blocate pe suprafata acesteia. Nu uitati ca in timpul periajului sa va curatati limba si nu in ultimul rând sa nu ezitati sa folositi ata dentara.


Noi va multumim pentru aceste sfaturi si speram ca cititorii nostri sa le urmeze. Cei care vor sa va faca o vizita va pot gasi la;
Dr. Dan Merisca
Str. C. Brâncoveanu, nr. 102
Tel. 0357427278 sau 0756277408
E mail: d.merisca@yahoo.com
Orar: luni,miercuri,vineri 13.30 – 19.00
Marži ŗi joi 09.00 – 12.00

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Dan Merisca

Adresa:  Craiva nr. 168, jud Arad Langa Scoala Gimnaziala Craiva

Localitate:  Craiva

Telefon/fax:

Website:  www.dentistonline.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!