Stomatologie controlata de computer

Stomatologie controlata de computer

Stomatologie controlata de computer Vizualizari:  15568
Calculatorul stie cu exactitate, dentistul poate doar sa aproximeze!

Multi pacienti ajung la cabinetul dentar deoarece tocmai au realizat o plomba (obturatie fizionomica cu compozit) sau o lucrare ceramica dar nu au confort masticator (nu pot mesteca decat pe anumite sectoare si nu pot manca alimente dure).Acestia prezinta dureri la deschiderea gurii, pocnituri in articulatie sau alte zgomote, si au o stare de stres continua (nu se pot odihni bine noaptea).

Medicul stomatolog descopera in timpul unui simplu control al dintilor ca dintii sunt tociti (dinti abrazati), iar pacientii descriu dureri de cap confundate mereu cu migrene. Pe deasupra, se poate observa si retractie gingivala datorita fortelor excesive dezvoltate in cursul masticatiei. Cu timpul pot lua nastere probleme gingivale si parodontale serioase.

Cauza aparitiei acestor probleme este reprezentata de lipsa reglarii ocluziei (slefuire selectiva) folosind senzori computerizati de masurare a intensitatii fortei masticatorii.Doar utilizarea testului clasic cu hartie de articulatie nu poate sa ajute medicul specialist stomatolog sa regleze ocluzia dentara oricat de multe alte dotari ar avea cabinetul stomatologic.

Medicul dentist trebuie sa verifice inchiderea corecta a gurii inainte si dupa orice plomba (obturatie fizionomica cu compozit), lucrare ceramica, coroana fizionomica, si cu atat mai mult in cazul inserarii unor implante dentare.

Singura metoda cu adevarat viabila de a realiza un angrenaj corect intre dinti o reprezinta Reglarea Digitala a Ocluziei cu aparatul Tekscan III, disponibil in clinica noastra.

Aparatul Tekscan III de ocluzie digitala foloseste o tehnologie de ultima generatie care permite detectarea electronica a contactelor patologice atat in repaus, cat si in dinamica. In plus, el evidentiaza fortele care iau nastere in cursul contactelor dentare la nivelul fiecarui dinte in parte, forte care scapa de multe ori testului clasic cu „hartie de articulatie”.

Studiile au demonstrat ca eficacitatea masuratorilor cu Tekscan III depaseste 90%. Dupa identificare contactele imperfecte sunt usor indepartate prin frezare.

Trateaza paradontoza si sangerarile gingivale!

Dupa reglarea angrenajului intre dinti (ocluzia dentara) trebuie sa transformam gingia sensibila si subtire care sangereaza usor la periaj in gingie fizionomica si sanatoasa. Acest lucru se realizeaza cu Tehnica Gingival Protect – tehnica brevetata disponibila numai la clinica noastra. Aceasta tehnica ajuta la refacerea gingiei prin stimularea celulelor gingivale proprii. Medicul stomatolog va realiza o amprenta dentara pe baza careia in laboratorul clinicii noastre se confectioneaza gutierele Gingival Protect. Gutierele contin substante active care stimuleaza refacerea gingiei, si sunt folosite de catre pacient acasa in timpul noptii sau a timpului liber.

Tehnica Gingival Protect poate fi utilizata cu rezultate bune si in cazurile in care pacientul se prezinta cu retractie gingivala mare, asociata sau nu cu rezorbtie osoasa si mobilitate dentara, sau cu parodontoza in stadiu avansat.

Dupa intarirea gingiei, se poate incerca "ridicarea" chirurgicala a gingiei si pozitionarea sa la un nivel corespunzator. Sansele de reusita a unei astfel de interventii sunt substantial marite dupa urmarea tratamentului cu Tehnica Gingival Protect.

Realizeaza cu exactitate si precizie un implant dentar!

Multi pacienti solicita inlocirea dintilor pierduti cu implante dentare. Ce nu se stie insa este ca stabilitatea si mentinerea in timp a unui implant dentar depinde in cea mai mare masura de grosimea si inaltimea osului in care este introdus, precum si de sanatatea tesutului parodontal. Din pricina afectiunilor parodontale si contactelor ocluzale patologice, se produce rezorbtie osoasa, ceea ce faca ca in multe cazuri sa fie necesara plasarea de grefe de os pentru a capata masa osoasa necesara introducerii unui implant dentar.

Tehnica Gingival Protect ajuta semnificativ la mai buna integrare a grefelor de os, si implicit la mentinerea implantului in bune conditii o perioada cat mai indelungata de timp. Ce nu se spune astazi este ca daca nu inchidem perfect pungile parodontale din jurul dintilor naturali prin metode locale, toti microbii din jurul dintilor vor migra la implante si le vor afecta.

In clinica noatra se utilizeaza un sistem de plasare a implantelor de ultima generatie – Sistemul Robodent, sistem ce aduce multiple avantaje atat pacientului, cat si medicului curant.

Spre deosebire de tehnica clasica, plasarea implantelor se face prin control continuu GPS al directiei si profunzimii frezei cu care se creeaza canulul de implantare. Medicul urmareste in timp real pe un monitor avansarea frezei in os, stiind cu exactitate adancimea si inclinarea frezei in fiecare moment. Aceasta aduce un control si o siguranta mult peste metoda „tactila” folosita in tehnica clasica, crescand semnificativ sansele de reusita si durata de viata a implantelor.

Insa poate cel mai inportant avantaj pentru pacient al tehnicii Robodent, il reprezinta faptul ca lucrarea tranzitorie poate fi realizata inainte de inserarea implantelor deoarece vom fi siguri ca vom insera implantele exact in pozitia decisa de softul care analizeaza computerul tomograf realizat in clinica noastra. Practic, in aceeasi zi in care pacientul va parasi cabinetul dupa operatia de plasare a implantelor va purta si lucrarea protetica si nu va avea fire de sutura care sa-l oblige sa revina in cabinetul stomatologic (traumatism minim deoarece nu se desface gingia, controlul GPS inlocuieste controlul vizual).

Dupa incarcarea implantelor, orice contact imperfect aparut la inchiderea dintilor va fi depistat cu Aparatul Tekscan III de control digital al ocluziei, si indepartat prin frezare. Astfel, nu vor exista presiuni patologice asupra dintilor si noilor implante, presiuni ce pot afecta in timp stabilitatea sistemului masticator si aparitia de spasme musculare care sa perpetueze distructia tisulara.

In concluzie, tehnica Robodent este o metoda mai eficienta si mai sigura de plasare a implantelor, pacientul fiind cel care va beneficia cel mai mult de efectele acesteia deoarece axul de insertie este perfect ales si realizat de catre computer, contactele ocluzale sunt si ele reglate cu ajutorul computerului, si toate acestea necesitand o singura zi lipsa de la serviciu cand pacientul vine in clinica noastra.

www.dentalmobility.com

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Bogdan Vladila

Adresa:  Bucuresti, Calea 13 Septembrie,sect 5 nr. 235, bl V3,sc 2, CP 050723

Localitate:  Sector 5

Telefon/fax:

Website:  https://www.stemgenerator.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!