Utilizarea laserului pentru tratarea parodontozei

Utilizarea laserului pentru tratarea parodontozei

Tratamentul parodontozei cu laser 2021-02-10, Vizualizari:  308

Parodontitele cronice afectează de obicei adulții, dar și copiii și adolescenții – aceștia prezentând de obicei forme mult mai agresive. 


Boala parodontală sau parodontoza este o afecțiune care are la bază o infecție bacteriană. Această bacteriemie este cauza inflamării cronice a țesutului parodontal, iar rolul bactericid și detoxifiant al laserului este binevenit:


Efectul bactericid al laserului elimină micro-organismele patogene – cauza principală a bolii;efectul biostimulator asigură regenerarea locală, rapidă, dupa intervenție;efectul antiinflamator elimină inflamația de la nivelul gingiei.


Tratamentul cu laser pentru parodontoza este mult mai eficient și are rezultate mult mai stabile pe termen lung.


Ce presupune și cum se realizează terapiile laser pentru tratarea bolii padodontale la clinica dentară CriniDent din Craiova?


Raza laser pătrunde în șantul gingival și în pungile parodontale, de unde elimină țesuturile infectate și bacteriile patogene;manopera nu necesită anestezie, nefiind dureroasă;laserul ,,vaporizează,, țesutul infectat din zona subgingivală și a pungilor parodontale;laserul dentar este biostimulator, ceea ce favorizează o recuperare rapidă a zonei de parodontoză;laserul elimină inflamația la nivelul țesuturilor;este o abordare non-chirurgicală, minim invazivă, ceea ce înseamnă că pacientul nu va suferi incizii, cusături sau tratamente invazive, așadar este mult mai ușor de acceptat decât tratamentele convenționale;după caz, se folosesc și instrumente auxiliare, precum ultrasunetele, spălăturile cu soluții dezinfectante, chiurete și sonde parodontale. Actorul principal rămane însă laserul, pe care se bazează întreaga manoperă.


Te așteptăm cu drag la clinica dentară CriniDent – pentru că „Zâmbetul tău contează!”.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Cristiana Nicolae

Adresa:  Str. Vulturi, bl.A9, ap.1 (langa fostul Somaj)

Localitate:  Craiova

Telefon/fax:

Website:  http://www.crinident.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!