Abces dentar - sfaturi și tratament

Abces dentar - sfaturi și tratament

Infectia dentara sfaturi 2022-07-11, Vizualizari:  27

Remediile pentru ameliorarea durerii pana la prima vizita in cadrul unei cabinet stomatologic tin in primul rand de toleranta pacientului la durere.
Majoritatea pacientilor apeleaza initial la antiinflamatoare. Înainte sa luati aceste medicamente pentru calmarea durerii trebuie sa intrebati fie medicul de familie, fie farmacistul sau, cel mai indicat, medicul stomatolog, si sa va asigurati ca nu sunteti alergic.

Alte recomandari:
☑️ evitati consumul alimentelor fierbinti si al celor dure, pentru a nu leza mai tare partea afectata. De regula, masticatia trebuie sa se faca in partea sanatoasa a cavitatii bucale;
☑️ se recomanda o hidratare corespunzatoare, dar nu cu bauturi prea calde, deoarece ar putea intensifica durerea;
☑️ periajul trebuie sa se efectueze cu o periuta cu peri moi din silicon si cu miscari fine;
☑️ este indicat sa se utilizeze apa de gura pentru clatire.

Toate aceste remedii au scopul de a reduce temporar disconfortul si durerea, insa nu trebuie exclusa vizita la medicul stomatolog.

Tratamentul decurge in doua faze:
1️⃣ Faza initiala, de urgenta, are drept scop inlaturarea imediata a durerii, daca nu a fost facuta cu medicamente antialgice.
Tot in aceasta faza se poate face si drenajul pungii de puroi, fie la nivelul gingiei umflate, fie endodontic, insa decizia apartine medicului stomatolog si depinde de pozitia abcesului-sau a infectiei dentare, dar si de caracteristicile dintelui afectat.
2️⃣ Faza a doua este cea in care se practica tratamentul definitiv al dintelui afectat- tratamentul endodontic, cu rol de a elimina infectia de la nivelul pulpei dentare, prin sigilarea canalelor radiculare pentru a nu patrunde alti microbi si de a salva dintele.

‼️ Specialiștii clinicii noastre îți vor oferi cel mai potrivit tratament pentru tine! Te așteptam sa îți faci o programare telefonic.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dental Praxis Valeanu

Adresa:  Str. Cluj, Nr. 19

Localitate:  Timisoara

Telefon/fax:

Website:  http://www.drvaleanu.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!