Coroana de portelan pe suport de ZIRCONIU

Coroana de portelan pe suport de ZIRCONIU

Coroana de portelan pe suport de ZIRCONIU 2014-03-22, Vizualizari:  3999
In cautarea continua a esteticii, in stomatologie a aparut in ultimii ani un material deosebit, inovator: zirconiul.  

 

  Zirconiul, de fapt oxidul de zirconium, este un cristal, deci un mineral. Material cu densitate foarte mare, nu se modifica din punct de vedere calitativ in cavitatea bucala, este bioinert, deci nu afecteaza tesuturile.

Zirconiu- Avantaje  

  Se foloseste ca implant, in chirurgia de sold, pentru articulatiile degetelor si ca substituent de os, deoarece este foarte elastic si are rezistenta buna la incovoiere. Alegerea zirconiului ca suport pentru ceramica (portelan) a venit in urma constatarilor ca 20% dintre pacienti prezentau alergie la nichel, care este si cancerigen. Gingia acestora isi modifica culoarea ireversibil, afectiune numita metaloza.   Cristalul de zirconiu este dur si elastic ca metalele, este alb, deci nu se modifica coloristic gingia. 

   Spre deosebire de portelanul pe suport metalic, in zirconiu lumina patrunde din toate directiile, estetica lucrarii fiind deosebita, dintii realizati au aspect natural perfect. Este singurul material din care se fac actualmente punti fara metal! Desigur, ceramica acoperitoare este cu totul alta decat cea obisnuita, putandu-se arde in cuptoarele speciale fara sa se deterioreze. Foarte recenta este folosirea zirconiului ca implant dentar. Un alt avantaj este ca are o foarte mica afinitate la placa bacteriana.

   Pentru armaturi din zirconiu, se foloseste Ceramica de generatia a 3-a : OPC 3G. 

   Pentru a putea controla puternica reflexie interna a zirconiului, gama OPC 3G include o serie de mase de culori intense si de diferite opacitati. Utilizate in straturi fine, ele evita efectele patarii dizgratioase si recreaza efecte de profunzime. Suprafata armaturilor poate sa fie colorata inaintea aplicarii ceramicii OPC 3G cu ajutorul colorantilor Artistains LFS specifici si bine adaptati acestei tehnici. Compusa din aliaje sticloase, ceramica 3G prezinta o putere mica abraziva. Daca ceramica clasica a determinat abrazia dintilor naturali, ceramica 3G nu a adus modificari.    

    Portelanul pe ZIRCONIU este IDEAL pentru restaurarile DINTILOR FRONTALI.     

   Dupa prepararea dintilor, amprenta se realizeaza cu un material special- polivinyl siloxan. Culoarea se alege in functie de dintii naturali, respectand zona de transparenta din regiunea incizala. Cimentarea se face cu un material special adeziv.

   In final, fizionomia pacientilor este mai atractiva, iar zambetul mai tanar.  

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Ramona Mihai

Adresa:  Bd. Independentei nr. 51, spre Obor

Localitate:  Focsani

Telefon/fax:

Website:  www.stomatologierfocsani.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!