Implant dentar - inlocuire dinte lipsa

Implant dentar - inlocuire dinte lipsa

Inlocuire implant dentar dinte lipsa 2016-06-13, Vizualizari:  1423
Implant dentar

Dr Oliver Wendrich, Implantolog specializat la Leipzig si MOI PhD. Univ Goethe Frankfurt ne explica ce reprezinta implantul dentar si importanta lui.

Implantul dentar este o interventie chirurgicala prin care se introduce un surub de titan in os pentru a inlocui o radacina a unui dinte. In cazul in care un dinte/molar trebuie extras sau a fost extras din diferite motive, vezi extractia dentara pe www.voxdentalcare.ro  in locul lui se introduce implantul. implantul dentar este una din posibilitatile de a te putea face sa zambesti, sa maninci confortabil si sa-ti recapeti increderea in tine.

Implantul dentar reprezinta unul dintre cele mai sigure procedee de înlocuire a unui dinte/molar lipsă sau a unui dinte care nu mai poate fi salvat și urmează să fie extras. Practic, in locul slefuirii a 2 molari/dinti vecini celui afectat si realizata o punte de 3 sau mai multe elemente, se insereaza un implant si o coroana deasupra, neafectind sub nici o forma dintii vecini.

În urma unei consultații la medicul implantolog Dr Oliver Wendrich se stabilește dacă pacientul este apt pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale de implantare dentară. Pe baza unei radiografii panoramice digitale se masoara densitatea osoasa, latimea osului si, dupa caz, daca este necesara o augumentare de os sau lifting de sinus. In acest caz se poate recomanda efectuarea unui CT .

Procedura în sine constă în introducerea implantului dentar în os, sub anestezie locală. In functie de implantul inserat si gravitatea situatiei/ sinus lift si aditie de os se poate confectiona o lucrare provizorie chiar la 4-5 saptamini de la operatie. Daca situatia nu permite, atunci trebuie sa asteptam pina la 4-6 luni osteointegrarea implantului dentar in os.

Ulterior, dupa masurarea electronica a gradului de inserare a implantului dentar, periotest, se insurubeaza un formator de gingie (bont de vindecare gingivala) pentru crearea premiselor unei lucrari protetice peste implant, perfect adaptata. Dupa 1 -2 saptamini se insurubeaza in implant o piesa metalica , denumită bont protetic, care va sustine ulterior coroana, puntea sau proteza ce va înlocui dintele sau dinții lipsă.

Recuperarea după un implant dentar este, în cele mai multe cazuri, mult mai rapidă si mai nedureroasa decât în cazul unei extracții dentare. După perioada de acomodare, dinții susținuți de implanturi vor arăta și vor funcționa ca dinții naturali. La Vox Dental Care puteti opta pentru o coroana pe implant dentar scanata si frezata CAD CAM, chiar in cabinet, care este perfect adaptata ocluziei/muscaturii pacientului.vezi Aparatul de frezare CAD CAM pe www.voxdentalcare.ro

Regulile de igienă orala trebuie respectate cu strictețe pentru a asigura o durată cât mai lungă a lucrării. Este recomandat să se realizeze un periaj profesional și un detartraj o dată la șase luni si achizitionarea unui irigator bucal. Vezi oferta anuala www.voxdentalcare.ro

Dintii vecini nu se distrug prin slefuire/pilire, ei ramin intacti. Implantul dentar umple golul lasat de extractie.

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

DOWNLOAD acum si citeste fisierul complet!!

Autor:  Dr Oliver Wendrich

Adresa:  Str. Dr Leonida Varnali, nr 23

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.voxdentalcare.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!