Implantul dentar - aditia osoasa

Implantul dentar - aditia osoasa

aditia osoasa a implantului dentar Vizualizari:  1720

 Odata cu pierderea unui dinte au loc modificari ireversibile la nivelul osului. Orice suprafata de os care nu mai este solicitata prin prezenta dintelui se resoarbe (scade atat din grosime, cat si din inaltime). Aceasta este principala problema cu care ne confruntam atunci cand dorim sa înlocuim un dinte, fie printr-o lucrare, fie printr-un implant dentar.


Atrofia osoasa poate fi cauzata nu doar de edentatie ( lipsa dintelui) , ci si de instalarea bolii parodontale si de agravarea acesteia in lipsa tratamentului.

Oasele fetei sunt structuri ce sustin muschii si pielea, elemente responsabile de estetica faciala. Cand suportul osos este deficitar, aspectul estetic este compromis, fizionomia aparand mult mai imbatranita comparativ cu varsta reala. Dupa extractia dintelui, în primii trei ani se pierde un total de 30-40% din volumul osului si apoi aproximativ 1-5% pe an. 

Astfel, acest proces este continuu si poate fi oprit doar prin inserarea unui implant dentar.

Succesul si rezistenta implantului dentar depind foarte mult de EVALUAREA CORECTA !!! a cantitatii de os disponibil pentru ancorare.

ADITIA DE OS este o tehnica chirurgicala la care apelam pentru reconstructia osului alveolar ( maxilar si mandibular) , in cazul persoaneleor cu deficit de tesut de sustinere.

Corectarea atrofiei se poate realiza prin adaugarea de os autolog(prelevat de la pacient) , heterolog sau sintetic (hidroxiapatita, fosfat tricalcic, biosticla - aceste materiale formand o matrice in jurul careia se sintetizeaza os propriu).          

     Implantul dentar este o piesa confectionata din material biocompatibil (cel mai adesea titan de puritate inalta) care inlocuieste radacina unui dinte natural lipsa. Plasarea acestuia in os se face printr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata, efectuata in anestezie loco-regionala, constituind baza noilor dinti, ce vor avea rol functional si estetic asemanator celor naturali. Implantul dentar pastreaza integritatea structurilor faciale si reduce inconvenientele asociate pierderii dintilor (migrare, atrofie osoasa etc).  

 Alaturi de clasicul implant din titan, implantul din zirconiu poate constitui o optiune atunci cand se recurge la aceasta terapie. Avand avantajul estetic, este recomandat mai ales in zona frontala .Studiile stiintifice au aratat ca dispune de aceleasi caracteristici biointegrabile ca si titanul, suprafetele fiind comparabile în ceea ce priveste osteointegrarea.Nu provoaca alegii, elasticitatea si rezistenta sa crescuta reprezentand de asemenea avantaje pe termen lung.

 Dr.Cosmin Sava

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr.Cosmin Sava

Adresa:  Str.Pietrosul 2B,SC.G

Localitate:  Bistrita

Telefon/fax:

Website:  http://www.dentalboutique.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!