Nu doar ascultati ce zice stomatologul Dan Merisca.Urmati sfaturile lui!

Nu doar ascultati ce zice stomatologul Dan Merisca.Urmati sfaturile lui!

Imagine Nu doar ascultati ce zice stomatologul Dan Merisca.Urmati sfaturile lui! 19 februarie 2016, Vizualizari:  498

Cu greu am putut sa-i rupem putin din pretiosul lui timp, doar pentru cateva sfaturi, medicului stomatolg Dan Merisca. Cunoscut de catre unii pentru munca depusa in cabinetul sau stomatologic, de catre altii pentru activitatea artistica in domeniul picturii, un lucru este cert; sfaturile lui sunt intotdeauna bine venite.


Rep: Domnule doctor cred ca este mult mai ușor sa previi aparitia unei boli decat sa o tratezi, ce parere aveti?
Dr. Merisca: Adevarat. Singurul lucru care nu poate fi cumparat cu toti banii din lume este sanatatea. Așadar, tot ce ajuta la mentinerea ei, reprezinta o investitie inteleapta. Iar lucrul in care merita sa investim cel mai mult este mentinerea sanatatii. Sanatatea este bunul cel mai de pret pe care ni l-a dat Dumnezeu, fara sa ne ceara nimic in schimb si atunci este de datoria fiecaruia dintre noi sa avem grija de ea.


Rep: Sunteti medic stomatolog, o alimentatie nesanatoasa duce la aparitia unor boli dentare?
Dr. Merisca: Cu siguranta o alimentatie nesanatoasa duce la imbolnavirea dintilor. Este suficient sa cumparam unele produse alimentare din super marketuri care contin o gramada de chimicale care ne “otravesc”. Printre aceste chimicale putem aminti, conservantii si emulgatorii de diferite tipuri care din pacate cresc foarte mult aciditatea.


Rep: Practic la ce duce aceasta aciditate, cum strica dintii?
Dr. Merisca: Aceasta aciditate ataca smaltul dintelui provocand in timp aparitia cariilor. Este bine de stiut ca un PH crescut ajuta la depunerea placii bacteriene, dezvoltand astfel caria.


Rep: Cum putem evita toate acestea?
Dr. Merisca: Cum am mai spus va trebui sa evitam anumite alimente care contin toate aceste chimicale, sa incercam sa mancam mai sanatos in masura in care putem, iar un lucru obligatoriu este modul corect in care ne periem dintii.


Rep: Am fost educati de parintii nostrii sa ne spalam pe dinti, asa inainte-inapoi, e corect?
Dr. Merisca: Este indicat sa folosim un periaj corect in caz contrar factura de la medicul stomatolog va veni, mai devreme sau mai tarziu. Nu cred in reclamele comerciale, sunt facute pentru a-si vinde marfa, eu cred in pasta de dinti si in periuta. Orice pasta sau periuta dentara daca este folosita corespunzator ne ajuta in pastrarea igienii corespunzatoare a dintilor. Vom face miscari circulare pe fiecare dinte, nu inainte-inapoi cum am fost invatati, aceasta miscare ducand la maltratarea gingii, ce nu este deloc indicat. As mai recomanda a se folosi ata dentara, mai rar folosita la noi la romani. Dar va voi povesti mai detaliat alta data despre beneficiile acesteia. Nu sunt deloc de acord cu folosirea apei de gura, aceasta distrugand flora bacteriana din gura.Sa stiti ca avem si bacterii bune in gura. Dar vom vorbi altadata despre acestea.


Rep: Domnule doctor eu va multumesc pentru informatiile pe care le-am obtinut de la dumneavoastra si as dori ca saptamanal sa ne intalnim in paginile site-ului aradreporter.ro cu noi informatii
Dr. Merisca: si eu va multumesc si cu cea mai mare placere va stau la dispozitie cu noi informatii
n.r. Eu sunt de parere ca ar trebui sa urmam sfaturile doctorului Dan Merisca altfel vom ajunge la:


Cabinet Dr. Dan Merisca
Str. C. Brancoveanu, nr. 102
Tel. 0357427278 sau 0756277408
E mail: d.merisca@yahoo.com
Orar: luni,miercuri,vineri 13.30 – 19.00
Marti si joi 09.00 – 12.00


Autor:   Dan Merisca

Adresa:  Agrisu Mare nr. 757

Localitate:  Agrisu Mare

Telefon/fax:

Website:  http://stomatologiearad.com/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Va recomandam
 

cazare litoral,cazare la munte Valid CSS!