Expertii recomanda...

Expertii recomanda...

Expertii recomanda... 2010-02-14, Vizualizari:  2552

Parintii ar trebui sa foloseasca paste de dinti ce contin fluor cu o concentratie minima de 1000ppm pentru a preveni imbolnavirea dintilor copiilor lot, spune un raport recent.

Studiul releva de asemenea ca pastele de dinti pentru copii cu o concentratie mai mica de 1000ppm sunt la fel de eficiente ca si cele fara continut de fluor in prevenirea imbolnavirii dintilor.

Iar parintii ingrijorati de riscul fluorozei ar trebui sa-si consulte dentistul privitor la beneficii si riscuri.

Cercetatorii de la Cochane Oral Health Group, in colaborare cu School of Dentistry de la University of Manchester, au aratat ca pastele de dinti cu fluor reduc imbolnavirile dintilor cu 24% , comparativ cu cele fara fluor.

Ultima cercetare, vizand 79 grupuri de 73.000 copii din toata lumea , a examinat efectul diferitelor paste de dinti pentru copii si au concluzionat ca cele cu concentratie mai mica de 1000ppm sunt la fel de eficiente ca cele fara fluor.

Pastele de dinti pentru copii au concentratie de fluor intre 100ppm si 1400ppm.

Raportul sugereaza ca periajul dintilor cu o pasta cu fluor, la copiii sub 12 ani, poate fi asociata cu risc marit de fluoroza medie. De asemenea inghitirea unor cantitati mari de pasta la copii sub 6 ani( cand dintii permanenti inca se dezvolta ) este o cauza a fluorozei, de aceea e recomandata utilizarea unor cantitati mici de pasta. Dupa 6 ani dintii sunt complet dezvoltati, de aceea pasta de dinti poate fi utilizata fara risc de aparitie a fluorozei.

Dr Anne-Marie Glenny, unul din autorii studiului spune: " Este foarte greu pentru parinti sa stabileasca masura corecta, mai ales ca diversele companii producatoare folosesc concentratii diferite de fluor".

"Din punct de vedere al sanatatii publice, riscul imbolnavirii dentare si consecintele sale, cum ar fi durerea si extractia, e mai mare decat cel al fluorozei".

"La copii considerati a avea un mare risc de imbolnavire dentara e indicat periajul atent efectuat de catre parinti cu cantitati mici de pasta cu fluor in concentratie mai mare. Orice problema aparuta trebuie discutata cu medicul dentist".'

Studiul a fost publicat in libraria Cochrane, disponibil pe www.cochrane.org .

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Sanadent

Adresa:  Bacau

Localitate:  Bacau

Telefon/fax:

Website:  http://www.expertdentar.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!