Copilul tau are dintii strambi si inghesuiti?Aparatul dentar il poate scuti de probleme grave in viitor

Copilul tau are dintii strambi si inghesuiti?Aparatul dentar il poate scuti de probleme grave in viitor

Aparat dentar pentru dinti inghesuiti la copii Vizualizari:  495

Cand parintii observa ca cei mici au probleme cu dintii, chiar si din primii ani de viata, este important sa ia masuri preventive, pentru a rezolva situatia.  

 Asadar, luati în considerare o evaluare ortodontica timpurie, de obicei în jurul varstei de 7 ani. 

 Ortodontii pot identifica posibile probleme de aliniere si pot oferi sfaturi cu privire la necesitatea unui tratament cu aparat dentar în viitor. Totodata, insuflati-le celor mici obiceiuri bune de igiena orala. Daca copilul suge degetul sau foloseste suzeta, lucrati la eliminarea acestor obiceiuri, deoarece ele pot contribui la dezechilibrele de aliniere dentara.

 

 

Factori care pot duce la strambarea dintilor celor mici

 

Adesea, aliniamentul dintilor este mostenit genetic. Daca unul sau ambii parinti au avut dinti strambi sau probleme de aliniament, exista o sansa mai mare ca si copilul lor sa dezvolte aceleasi probleme.

 Daca un copil pierde un dinte de lapte prea devreme din cauza cariilor sau a altor probleme, spatiul respectiv poate fi ocupat de ceilalti dinti, ceea ce poate duce la înghesuire pe masura ce dintii permanenti încep sa erupa.

 Obiceiurile cum ar fi suptul degetului sau suzeta peste o anumita varsta pot influenta dezvoltarea maxilarelor si a aliniamentului dintilor.

 Copiii care respira predominant pe gura în loc de nas pot dezvolta deformari ale maxilarelor si aliniament incorect al dintilor.

 O cavitate bucala mica poate duce la înghesuirea dintilor.

 Loviturile sau traumele la nivelul fetei si gurii pot duce la modificari ale pozitiei dintilor.

 Un consum prea îndelungat de biberon sau suptul degetului în timpul mesei poate contribui la aparitia problemelor de aliniament.

 

Corectarea pozitiei dintilor cu aparate dentare recomandate de pedodont

 

Ortodontia este o ramura specializata a stomatologiei care se concentreaza pe diagnosticarea, prevenirea si tratarea neregularitatilor dentare si faciale. Ea implica utilizarea diferitelor dispozitive, cunoscute în mod obisnuit sub numele de aparate dentare, pentru corectarea dintilor si a maxilarelor cu pozitie incorecta. 

 

Ortodontia pentru copii este o disciplina extrem de importanta în domeniul stomatologiei. Aceasta ramura se concentreaza pe diagnosticarea, prevenirea si tratarea neregularitatilor dentare si faciale în cazul copiilor si adolescentilor. Deoarece dezvoltarea maxilarelor si a dintilor este în plina desfasurare la aceasta varsta, interventia timpurie si corecta poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii orale a copiilor.

 

Un aspect esential al ortodontiei pentru copii este corectarea pozitiei dintilor si a maxilarelor cu ajutorul diferitelor dispozitive, cunoscute în mod obisnuit sub numele de aparate ortodontice sau aparate dentare. Acestea pot include brackets, aparate mobile sau, ca tehnici, chiar interventii chirurgicale în cazurile mai complexe.

 

Iata de ce ortodontia pentru copii este atat de importanta:

 

1. Corectarea problemelor timpurii: Identificarea si tratarea problemelor ortodontice la copii pot preveni complicatii pe termen lung. Acest lucru poate include corectarea înghesuirii dentare, alinierea maxilarelor si corectarea problemelor de muscatura.

 

2.  Îmbunatatirea esteticii si mestecatului: Prin corectarea problemelor ortodontice, copiii pot avea un zambet mai frumos si functionalitate orala îmbunatatita, ceea ce poate contribui la încrederea si stima de sine a acestora.

 

3. Prevenirea problemelor ulterioare: Tratamentul ortodontic poate preveni problemele ulterioare, cum ar fi cariile dentare sau uzura prematura a dintilor, care pot aparea ca urmare a unei muscaturi incorecte.

 

aparat dentar 1

4. Îmbunatatirea calitatii vietii: Prin corectarea problemelor ortodontice la copii, se poate contribui la îmbunatatirea calitatii vietii, deoarece acestia vor putea manca, vorbi si zambi mai confortabil si fara disconfort.

 

5. Evitarea chirurgiei mai tarziu: În unele cazuri, interventia ortodontica timpurie poate evita necesitatea interventiilor chirurgicale mai tarziu în viata.

 

Metalic, invizibil sau colorat? Tipuri de aparat dentar pentru copii

 

Exista mai multe tipuri de aparate dentare potrivite pentru copii, iar alegerea depinde de necesitatile individuale ale fiecarui pacient. Iata cateva dintre tipurile comune de aparate dentare pentru copii:

 

1. Aparatele dentare traditionale sunt cele mai cunoscute. Acestea constau în benzi metalice sau ceramica lipite pe fata dintilor si conectate printr-un fir metalic. Acestea sunt eficiente pentru corectarea unei game variate de probleme ortodontice.

 

2. Aparate invizibile: Invisalign este o optiune populara pentru copiii si adolescentii care doresc sa evite aspectul vizibil al aparatelor metalice traditionale. Acest sistem utilizeaza aliniere dentara transparenta personalizata pentru a corecta dintii. Este mai confortabil si mai putin vizibil.

 

3. Aparate mobile: Sunt prevazute cu dispozitive care pot fi usor detasabile. Acestea sunt mai usoare decat cele traditionale si pot fi îndepartate pentru a manca si a se spala pe dinti. Un astfel de exemplu, mobil si invizibil, este tehnologia Spark.

 

4. Aparate de noapte: Pentru copiii cu probleme minore de aliniere, exista aparate (gutiere) de noapte care pot fi purtate în timpul somnului. Acestea sunt concepute pentru a corecta problemele treptat, fara a fi necesara o purtare prelungita.

 

5. Aparate functionale:  Acestea sunt utilizate pentru a corecta problemele legate de muscatura sau pozitia maxilarelor. Ele pot implica diverse dispozitive, cum ar fi aparatele Herbst sau activatoarele. Acestea sunt, în general, folosite pentru a trata problemele mai complexe.

 

6. Expansoare palatine: Sunt folosite pentru a corecta problemele legate de înghesuirea maxilarelor sau de spatiul insuficient pentru dinti. Ele pot ajuta la largirea boltei palatine si la crearea spatiului necesar pentru alinierea corecta a dintilor.

 

7. Aparate dentare colorate: Pentru copiii mai mici, bretelele pot fi personalizate cu culori si modele amuzante. Acest lucru poate face tratamentul ortodontic mai distractiv si poate stimula cooperarea copiilor.

 

Aparatul dentar la cei mici si mentinerea simetriei faciale

 

Un aspect crucial al tratamentului ortodontic pentru copii este mentinerea simetriei faciale. De-a lungul cresterii si dezvoltarii copiilor, maxilarele si dintii pot evolua în moduri care pot afecta simetria faciala. Prin interventii ortodontice temeinice si personalizate, specialistii de la Cris Smile Studio nu doar îsi propun sa obtina dinti aliniati si functionali, ci si sa creeze o simetrie faciala armonioasa. Acest lucru nu doar îmbunatateste aspectul estetic, ci poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra încrederii si stimei de sine a copiilor nostri. Astfel, un zambet nu este doar despre dinti, ci si despre întreaga estetica a fetei.

 

Specialistii nostri experimentati în ortodontie pediatrica sunt dedicati sa ofere îngrijire personalizata si eficienta pentru cei mici. Cu echipamente si tehnologii de ultima generatie, ne asiguram ca fiecare pacient primeste tratamentul adecvat pentru nevoile sale unice.

 

Nu amanati! Contactati-ne astazi pentru o consultatie ortodontica pentru copilul dumneavoastra. Oferim solutii de înalta calitate pentru un zambet sanatos si frumos. Împreuna, putem crea motive sa zambim!

 

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Cris Smile Sudio

Adresa:  Strada Nasaud 68A, sector 5, Bucuresti

Localitate:  Sector 5

Telefon/fax:

Website:  https://cris-smile.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!