Despre stomatologia de tip social

Despre stomatologia de tip social

Stomatologie ifetina Bucuresti - social 2020-05-05, Vizualizari:  479

Vizita la stomatolog nu trebuie sa fie o povara sau un aspect care da fiori reci, atat cand vine vorba despre cei mari, cat si despre cei mici.

Insa, de cele mai multe ori, oamenii se tem de medicul stomatolog si, mai mult decat atat, se tem de costurile pe care le-ar putea implica o interventie stomatologica si de durerea care se presupune ca insoteste fiecare procedura de specialitate.

Toate aceste aspecte ne-au determinat sa ne dorim sa aducem o schimbare in mentalitatea locala si nationala.

Cat de importanta este vizita la medicul stomatolog?

Sanatatea orala este importanta atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Iar aceasta presupune mai mult decat spalarea zilnica a dintilor. Este foarte important sa ne asiguram ca periajul este realizat corect si ca cel putin de doua ori pe an facem o vizita la medicul stomatolog pentru a ne asigura ca totul este in regula.

In ultima vreme, studiile au aratat faptul ca atunci cand vine vorba de sanatate, oamenii s-au indepartat de specialisti si prefera sa caute singuri informatii online. Acest fenomen poarta denumirea de „Sindromul Olivia” si duce la diagnosticari gresite si la asa-zise tratamente care nu fac altceva decat sa inrautateasca situatia.

In cazul copiilor, situatia este si mai ingrijoratoare. Cei mai multi dintre ei, din cauza neglijentei parintilor, ajung la stomatolog abia la schimbarea dentitiei.

Tocmai de aceea, incurajam vizitele in cadrul clinicilor si cabinetelor de specialitate. Fiecare pacient trebuie sa aiba in agenda telefonica numarul unui medic stomatolog de incredere pe care sa-l poata apela ori de cate ori are nevoie.

Un program prietenos pentru cei care vor dinti sanatosi

Echipa noastra de specialisti pune la dispozitia persoanelor cu situatie financiara precara un program prin care pot beneficia de asistenta stomatologica.

Aceasta include urmatoarele servicii: pedodontie, profilaxie, tratarea cariilor dentare,  protetica dentara, chirurgie, tratament endodontic,  estetica dentara, implantologie si parodontologie.

Beneficiarii acestui program sunt persoane de toate varstele: copii, tineri, adulti, varstnici pentru ca suntem de parere ca niciodata nu este prea devreme sau prea tarziu sa te ocupi de sanatatea orala.

Programul se adreseaza urmatoarelor categorii sociale:

-        Persoane fara adapost

-        Persoane care provin din familii vulnerabile (monoparentale, cu risc de dezintegrare etc.)

-        Persoane izolate social

-        Persoane cu risc de excluziune sociala (analfabetism, educatie precara etc.)

-        Persoane cu risc de saracie (somaj de lunga durata, venituri reduse etc.)

Un pacient sanatos = un pacient corect informat

Totul porneste de la informare. Un pacient corect informat este un pacient care stie sa aiba grija de sanatatea orala si isi doreste sa faca toate demersurile necesare pentru a se bucura de o dantura curata si puternica.

Tocmai de aceea, doctorii stomatologi din echipa noastra rezerva in fiecare sezon estival doua zile in care organizeaza intalniri cu pacientii care provin din medii defavorizate. Scopul nostru este de a-i ajuta pe oameni sa inteleaga care sunt problemele lor si sa-i ajutam sa gaseasca solutii cat mai rapid cu putinta.

Cand vine vorba despre sanatate, noi credem ca nu este timp de pierdut.

Va incurajam sa luati legatura cu noi

Daca va regasiti intr-una dintre situatiile de mai sus sau daca stiti pe cineva care se afla intr-o situatie delicata si are nevoie de ajutor stomatologic, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

Suntem aici pentru dumneavoastra si va punem la dispozitie priceperea si experienta noastra pentru oferirea unor servicii de calitate!

 https://www.fundatia-bucurestii-noi.ro/ro/stomatologie/

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Fundatia Bucurestii Noi

Adresa:  Strada Liniștei Nr.13 Sector 1

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  https://www.fundatia-bucurestii-noi.ro/ro/stomatologie/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!