Ce implica albirea dentara profesionala?

Ce implica albirea dentara profesionala?

Ce implica albirea dentara profesionala? 2018-04-20, Vizualizari:  431
Albirea profesionala este cea mai obisnuita metoda de albire a dintilor.

Medicul Dentist te poate informa si iti poate explica riscurile,avantajele si dezavantajele si iti poate spune dupa o examinare a dintilor daca cazul tau este potrivit pt o astfel de manopera.

Inainte de toate se efectueaza o igienizare profesionala, pentru indepartarea tartrului si a placii bacteriene. Dupa care, primul pas este aplicarea la nivelul gingiei a unei bariere gingivale pt a o proteja. Al doilea pas   - aplicarea gelului de albire pe dinti, folosind diferite metode.

"Ingredientul activ" din produsele de albire dentara este de obicei peroxidul de hidrogen sau peroxidul de carbamida.

Pe masura ce ingredientul activ este descompus, oxigenul intra în smaltul dintilor si culoarea dintilor devine mai deschisa, mai "alba".

 

Efectul unei albiri profesionale se presupune ca dureaza pana la trei ani. Cu toate acestea, acesta variaza de la caz la caz. Efectul este foarte probabil sa dureze mai putin timp daca fumezi sau consumi produse care iti pot pata dintii. Pastele de dinti pentru albire nu afecteaza culoarea naturala a dintelui, dar pot fi eficiente in indepartarea petelor si pot ajuta la mentinerea rezultatului obtinut prin procedeul de albire profesionala o perioada mai indelungata de timp.

CARE SUNT EFECTELE SECUNDARE?

Efectele secundare pot fi diferite de la pacient la pacient. Unora dintii le devin mai sensibili la rece pe parcursul procedurii sau in perioada de dupa. Altii pot resimtii un disconfort la nivelul gingiilor, durere in gat sau pot observa pete albe la linia gingiilor. Aceste simptome sunt de obicei temporare si ar trebui sa dispara in cateva zile de la finalizarea procedurii de albire dentara. Daca totusi aceste simptome persista consultati medicul dentist!

Cere opinia medicului dentist  înainte de a începe tratamentul.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Ioana Purdea

Adresa:  Strada Martir Silviu Motohon Nr. 9, Timisoara

Localitate:  Timisoara

Telefon/fax:

Website:  http://www.ident-tm.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!