Tot ce trebuie să știi despre endodonția la microscop

Tot ce trebuie să știi despre endodonția la microscop

Tratament canal microscop 2021-06-09, Vizualizari:  449

Tot ce trebuie să știi despre endodonția la microscop


Microscopul endodontic este, fără îndoială, un aparat costisitor și destul de rar întâlnit în cabinetele dentare simple. Totuși, utilitatea sa îndreptățește investiția, iar o clinică stomatologică  respectabilă va opta pentru un asemenea aparat în dotare, pentru a lărgi posibilitățile de diagnostic și tratament. Principalul motiv pentru care din ce în ce mai mulți medici endodonți optează pentru tratarea infecțiilor ce afectează pulpa dentară (tratamente de canal) cu ajutorul microscopului este rata de succes de 90%, în timp ce statisticile indică o rată net inferioară la tratamentul clasic – aproximativ 50-60%. Totuși, microscopul este util și la etapele inițiale, de diagnostic, deoarece crește vizualizarea interiorului dintelui și magnificația acestuia la un nivel în care poate oferi pacientului soluții de tratament cu un înalt grad de predictibilitate, problema principală a endodonției fiind „surprizele” pe care le prezintă morfologia canalelor și nervilor. Evident, este mult mai bine când medicul endodont  cunoaște tabloul și înțelege mai clar cum să planifice acțiunile curative.


Cu alte cuvinte, microscopul endodontic ajută medicul stomatolog să aibă o vizibilitate mult mai mare asupra zonei afectate și să dețină controlul în timpul intervenției. Evident, este scurtat și timpul intervenției, micșorânduse impactul emoțional asupra pacientului, dar și cantitatea de anestezice administrate. Mai mult decât atât, microscopul endodontic permite înlăturarea eficientă a țesuturilor afectate, practic în totalitate, astfel încât adesea nu este necesar ca pacientul să aștepte până când substanțele medicamentoase aplicate vor înlătura microorganismele ce au cauzat afecțiunea (adesea în asemenea situații se aplică obturații temporare sau chiar se lasă canalele deschise, ceea ce provoacă o serie de incomodități și poate perturba viața obișnuită a pacientului). Cu un microscop endodontic bun, însă, toate țesuturile devitalizate pot fi înlăturate fără a lungi procedura.


Obturația de canal clasică se bazează preponderent pe experiența, observația și îndemânarea medicului stomatolog. De obicei, rezultatele obținute sunt mulțumitoare și de durată, însă ele nu elimină complet posibilitatea de a rămâne mici probleme, care necesita în timp o nouă intervenție. Ori, durerea după tratamentul endodontic deja efectuat și necesitatea unui retratament endodontic pot afecta încrederea pacientului în stomatologul său și reprezintă, din păcate, o experiență nefastă. Plus, este nevoie de cheltuieli suplimentare de bani, timp și energie, deci este mult mai bine ca prima intervenție să fie și ultima.


Ultimul avantaj, dar unul dintre cele mai importante, este forma lucrării finale, care este mult mai ușor de ajustat cu vizibilitatea crescută. Obturația sau coroana aplicată trebuie să arate ca dintele natural și să se potrivească mușcăturii, iar acest lucru este mult mai ușor de obținut cu dotarea tehnică corespunzătoare. 


În clinica stomatologică Dentarbre pacienții beneficiază de tratamentul cu microscopul endodontic CJ Optik Advanced, unul dintre cele mai performante modele existente la moment în domeniu. Pentru a beneficia de un tratament endodontic  calitativ, rapid și eficient, vă puteți programa pentru o consultație!


 Sursă articol: https://www.dentarbre.com/blog/endodontie-la-microscop/

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dentarbre Dental Clinic

Adresa:  Soseaua Colentina, nr. 16, Bl. A1, Complex Rose Garden, Sector 2, Zona Obor - Colentina - Doamna Ghica, Bucuresti, Romania

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  https://www.dentarbre.com


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!