Endodontia - tratamentul de canal la microscop

Endodontia - tratamentul de canal la microscop

endodontia tratament canal microscop 2018-10-04, Vizualizari:  217

Endodontia reprezinta tratamentul nervului care se afla in interiorul dintelui, fiind una dintre cele mai intalnite interventii stomatologice.   Endodontia, ca specialitatea aparte in medicina dentara, s-a nascut tocmai din importanta majora si dificultatea tratarii nervului dintelui. Tratamentul endodontic este inca o piatra de temelie in intregul ce alcatuieste tratamentul complet al cavitatii bucale. Executat correct, acest tratament este pentru toata viata, de aceea echipa Sanadent este pregatita la cel mai inalt nivel cu materiale si aparatura, folosite de medicul specialist endodont. Tratamentul endodontic (cunoscut si ca „tratamentul de canal” sau „extirparea nervului”) este una dintre cele mai frecvente proceduri medicale dentare, care trateaza „interiorul dintelui” (camera pulpara si întreg sistemul de canale) pentru eliminarea infectiilor si protejarea unor infectii ulterioare.

Tratamentele endodontice (de canal) asistate de microscop reprezinta cea mai complexa formula de lucru existenta, in prezent, in endodontie. In Romania, stomatologica asistata de miscroscop este folosita de cativa ani.

Cu ajutorul microscopului, care poate mari de pana la 22 de ori si poate furniza o lumina destul de puternica pentru a se putea observa detalii pe care medicul dentist nu le poate vedea cu ochiul liber, se pot salva dinti, care altfel nu ar fi putut fi pastrati. Folosirea microscopului in tratamentele de canal a permis rezolvarea multor cazuri foarte dificile cu un prognostic rezervat. Un tratament de canal bine facut poate reda functionalitatea dintilor pacientului si cu ingrijire adecvata, poate preveni eventuale complicatii viitoare.

Utilizarea microscopului in tratamentul canalului radicular a dus la cresterea calitatii tratamentelor, dar si a ratei de succes in recuperarea dintilor greu de tratat prin metode clasice. Performantele optice remarcabile ale microscopului ofera posibilitatea de a vizualiza detalii care nu pot fi vazute cu ochiul liber. Imaginea la microscop este marita si foarte clara. Calitatea deosebita a imaginii, fidelitatea culorilor si vizualizarea celor mai fine detalii au foarte mare importanta pentru un diagnostic si tratament corect.

Cele mai noi tehnici de tratament endodontic presupun utilizarea microscopului. Microscopul endodontic permite realizarea terapiei sub control vizual direct, astfel medicul avand un control mult mai bun asupra manevrelor efectuate.

La SANADENT, interventiile endodontice sunt realizate de  medici cu înalta specializare si experienta, folosind solutiile “pain free” si microscopul dentar.

„Daca am facut descoperiri valoroase în viata, aceasta se datoreaza mai mult rabdarii si atentiei decât oricarui alt talent.” Isaac Newton

 

Cuprinde o succesiune de manopere care necesita meticulozitate si rabdare, ce pot fi efectuate in majoritatea cazurilor in aceasi sedinta. Acest lucru este posibil datorita prezentei in clinica Sanadent a aparaturii de radiologie digitala, care in endodontie reprezinta “ochii medicului”.

 

Fara radiografii atent efectuate din diferite directii si in diferite momente ale tratamentului , totul ar fi lipsit de precizie si cunoastere, si poate duce la tratamente incorecte facute „la nimereala”.

 

 

Tratamentul endodontic, desi implica costuri mai mari, este alegerea inteleapta, pentru ca:

este mai ieftin decat tratamentele la care s-ar ajunge ca alternative: extractie, implant, aditie de os, etc vom pastra ceea ce este natural, acesta fiind dintele nostru

 

Care sunt principalele obiective ale tratamentului endodontic ?

 

Eliminarea infectiei

Primul scop al tratamentului endodontic este eliminarea factorilor cauzatori. In mod normal, infectiile pulpare apar datorita evolutiei cariilor, unde microbii din procesul carios penetreaza smaltul si dentina pentru a ajunge la nivelul pulpei dentare.

 

Protejarea dintelui impotriva altor invazii microbiene

Dupa ce agentii infectiosi (sau de alta natura) au fost eliminati si dintele a fost in intregime decontaminat, este vitala protectia acestuia impotriva altor agresiuni. Pentru aceasta, canalele radiculare vor fi „sigilate” cu materiale de obturatie specifice, realizandu-se astfel obturatia de canal este ultima etapa a tratamentului endodontic.

 

SFATUL ECHIPEI SNADENT

Consientizati importanta tratamentului endodontic efectuat corect si la timp pentru a evita aparitia unor infectii cronice (chisturi) si chiar pierderea dintelui.

https://www.sanadent.ro/tratamentul-nervului-care-se-afla-in-interiorul-dintelui/

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Echipa Sanadent

Adresa:  STR. AVRIG NR. 8

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  https://www.sanadent.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!