Interventia de Sinus Lifting

Interventia de Sinus Lifting

Sinus lifting Craiova 2021-02-10, Vizualizari:  341

Dr. Simona Corodescu, medic specialist de chirurgie dento-alveolara la Clinica CriniDent din Craiova, ne vorbeste despre Sinus Lifting sau elevarea membranei sinusale.


Este o interventie chirurgicala necesara pentru a asigura inserarea implantelor dentare, din zona molara si premolara maxilara, in conditii optime, atunci cand nu exista o inaltime suficienta a osului in aceasta zona.


Sinusurile maxilare sunt doua cavitati situate de-o parte si de alta a nasului, in grosimea osului maxilar si deasupra radacinilor dintilor superiori premolari, molari, uneori canini.


Aceste cavitati sunt tapetate de o membrana subtire, denumita membrana sinusala sau membrana Schhneider.


Practic, interventia presupune aditia de os inferior si sub membrana sinusala.Pentru a face loc osului, membrana Schneider se decoleaza si se ridica, spatiul ramas fiind ocupat de materiale de aditie. Osul utilizat intr-un Sinus Lifting provine fie din propriul corp (osul pacientului, autogrefele), fie de la indivizi din aceeasi specie (os uman prelucrat, alogrefele), fie de la indivizi din alta specie (os animal, os bovin, xenogrefele). In cazul in care se foloseste os propriu, acesta se recolteaza din cavitatea orala sau de la nivelul altor zone din corp (tibie, creasta iliaca,etc). De cele mai multe ori pentru a evita disconfortul pacientului si avand rezultate similare cu autogrefele,m se opteaza pentru alogrefe sau xenogrefe.


Operatia este realizata de medicul specialist de chirurgie dento-alveolara sau chirurgie oro-maxilo-faciala.


Interventia chirurgicala este precedata de o serie de examene paraclinice, pentru ca medicul chirurg sa poata analiza anatomia si sa aprecieze cantitatea de os necesara.Exista investigatii de baza precum radiografia panoramica ce ofera o imagine de ansamblu si CT-ul (tomografia computerizata) pentru o imagine in detaliu a structurii si densitatii osoase.


Dupa Sinus Lifting, indicatiile sunt similare cu cele ale unei extractii simple precum si cateva indicatii postoperatorii foarte importante:


medicul stomatolog ii va prescrie pacientului un decongestiv nazal, precum si medicamente antibiotice si antiinflamatoare, multi pacienti avand doar un mic disconfort in urma interventiei;evitarea variatiilor presionale intrasinusale (se evita fumatul, bautul cu paiul, suflatul nasului, stranutul) timp de 3-4 saptamani;firele de sutura se indeparteaza dupa o perioada de 10-14 zile postoperator, iar apoi trebuie sa astepte o perioada de 6-9 luni pentru ca osul sa se integreze complet.


 


Sinus Lifting-ul a devenit comun in ultimii 15 ani, multi oameni beneficiind de implanturi dentare datorita acestei proceduri chirurgicale.      


Te așteptăm cu drag la clinica dentară CriniDent, pentru că… “Zâmbetul tău contează!”

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Simona Corodescu

Adresa:  Str. Vulturi, bl.A9, ap.1 (langa fostul Somaj)

Localitate:  Craiova

Telefon/fax:

Website:  http://www.crinident.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!