Inserarea unui implant dentar

Inserarea unui implant dentar

Etape inserare implant dentar 2022-07-12, Vizualizari:  100

Aceasta se face sub anestezie locală, însă la cerere se poate opta și pentru anestezie prin sedare.După instalarea anesteziei, medicul va face o incizie în gingie apoi, implantul este inserat în os, urmând să înlocuiască rădăcina dintelui. Această procedură dureaza aproximativ 40 de minute. După inserarea implantului, se așteaptă vindecarea gingiei în funcție de tipul implantului, între 1-6 luni.

Următoarea procedură constă în fixarea bontului, ce permite medicului protetician să înceapă tratamentul protetic. Bontul este o extensie a implantului și servește drept bază pentru noul dinte.

În perioada următoare intervenției chirurgicale, pacientul va trebui să aibă un regim alimentar corespunzător (dietă cu preparate moi și la temperatura camerei), să evite băuturile alcoolice și activitatea fizică.

Pentru durerea din zona implantului, medicul recomandă analgezice ușoare, precum Ibuprofenul și antibiotice pe o perioadă de 7-10 zile. Igiena bucală este esențială postoperator si nu numai, de aceea, în perioada de vindecare se recomandă folosirea unei ape de gură cu Clorhexidină.

Implanturile dentare pot dura toată viața și chiar o fac dacă veți face vizite periodice la medicul stomatolog, periaje profesionale și o bună igienă orală. Asigurați-vă că vă periați de cel puțin două ori pe zi și folosiți ața dentară, curățând cu atenție zonele din jurul implantului pentru menținerea gingiei sănătoase.

Pentru orice altă nelămurire, specialiștii clinicii noastre vă stau la dispoziție!

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dental Praxis Valeanu

Adresa:  Str. Cluj, Nr. 19

Localitate:  Timisoara

Telefon/fax:

Website:  http://www.drvaleanu.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!