Chiar trebuie sa fac radiografiile astea? ma iradiaza prea mult..

Chiar trebuie sa fac radiografiile astea? ma iradiaza prea mult..

Chiar trebuie sa fac radiografiile astea? ma iradiaza prea mult.. 2017-02-17, Vizualizari:  813

Adevarul: gradul de periculozitate al radiatiilor necesare diagnosticului stomatologic este infim. Doza maxima de raze X pe care o poate “incasa” in siguranta o persoana este de 20 mSv pe an.


O radiografie retroalveolara produce o iradiere de 0,01 mSv, o radiografie panoramica 0,02 mSv, o teleradiografie de profil 0,01 mSv, un CT la nivelul capului 2mSv.
Pentru comparatie – un zbor cu avionul “ne costa” 0,05 mSv, iar gatitul cu gaz natural timp de un an 0,1mSv

Urma de adevar din jurul mitului: povestea asta a pornit de la faptul ca radiatiile X in doze mari chiar sunt periculoase, doze mari insemnand peste 50mSv/an (asta e doza maxima admisa la personalul care lucreaza in domeniul nuclear).

Ce e de retinut: diagnosticul cu raze X este singura metoda prin care putem evalua oasele, dintii, cartilajele. Deci da, chiar trebuie!

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Alexandra Manescu

Adresa:   Str.Hategana, Nr.7, Apartament 2, Interfon 2, Sector 4, Bucuresti. Clinica noastra este situata in zona Parcului Carol, intr-o zona linistita, usor accesibila la limita dintre sector 4 si sector 5 si dispune de locuri de parcare private.

Localitate:  Sector 4

Telefon/fax:

Website:  http://www.smiledentalspa.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!