Carii dentare la copii. Cauze, simptome, tratament

Carii dentare la copii. Cauze, simptome, tratament

Tratamentul cariilor dentare la cei mici 2021-02-10, Vizualizari:  378

De sănătatea dinților de lapte depinde sănătatea danturii la maturitate. Adultul este cel care ar trebui să îngrijească dinții copilului cu periuța și pasta de dinți adaptatâ vârstei, de cel puțin 2 ori pe zi, până când copilul dobândește abilitățile necesare.


 


Atunci când vorbim despre carii dentare la copii, ne putem referi la afecțiuni care pot ajunge în stadiu avansat și pot afecta mugurii dinților permanenți, care, la rândul lor, pot erupe deja cu probleme. De asemenea, dacă dinții copilului se pierd prematur din cauza unor afecțiuni dentare, cei permanenți se vor dezvolta în poziții anormale și vor necesita tratamente ortodontice, de îndreptare a dinților definitivi. Dacă dinții de lapte nu sunt curățați asa cum trebuie, încă de la eruperea lor pe arcadă, începând cu vârsta de 6 luni, cariile dentare la copii nu vor întarzia să apară.


Simptome


Odată cu evoluția cariei, pot să apară și semnele care îi alarmează atât pe copil cât și pe părinte: dureri de dinți, miros urât al gurii sau gingiei inflamate.


Cum tratăm cariile copiilor?


Cariile dentare pot fi prevenite în primul rând printr-o igienă orală corespunzatoare, efectuată de către pacient acasă și prin vizite la medicul dentist. Este foarte important să mergeți cu cel mic la medicul stomatolog din 6 în 6 luni. Astfel, medicul va observa cariile din timp, atunci când este afectat doar stratul de smalț, iar tratamentul va consta doar într-o plombă mică. Atunci când caria este profundă, poate duce la pierderea nervului sau chiar la pierderea dintelui.


 


Sigilarea dintilor la copii


Sigilarea dinților se poate face atât la dinții de lapte, dar și la dinții definitivi, care încep să erupă în jurul vârstei de 6 ani. Sigilarea este o metodă de prevenție a cariei, non invazivă (nu se intervine cu freza) doar se periază dintele și se sigilează pe partea cu care mușcăm. Se pune o ,,peliculă,, pentru a acoperi șanturile și fosetele măselelor. Medicul poate începe să facă sigilări încă de la vârsta de 2 ani si jumatate – 3 ani.


Alege să previi cariile dentare și să oferi copilului tău dinți sănătoși. Vă așteptăm împreună cu copilul dumneavoastră la clinica dentară Crinident din Craiova.


Pentru ca zâmbetul lui contează!

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr.Cristiana NICOLAE - CriniDent

Adresa:  Str. Vulturi, bl.A9, ap.1 (langa fostul Somaj)

Localitate:  Craiova

Telefon/fax:

Website:  http://www.crinident.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!