Tratamentul stomatologic parodontal

Tratamentul stomatologic parodontal

tratamentul paradontal 2018-10-01, Vizualizari:  193

Tratamentul parodontal reprezinta temelia casei in reabilitarea integrala a cavitatii bucale,in medicina dentara moderna. Acesta cuprinde o serie de manevre, cum ar fi, cea mai importanta, chiuretajul parodontal, insa in clinica Sanadent o alta manevra este la fel de importanta : explicarea pacientului despre tot ce inseamna aceasta boala si vindecarea sau stoparea ei.

Principalele cauze ale bolii parodontale (parodontita):

Boala parodontala este rezultatul direct al actiunii placii dentare care se acumuleaza pe suprafata dintilor in special in apropiere de marginea gingivala.Placa dentara sau placa bacteriana este o depunere albicioasa si lipicioasa care apare pe suprafata dintilor dupa fiecare masa. Este o retea de bacterii si resturi alimentare si constituie principala cauza a aparitiei bolilor parodontale si a cariilor dentare. Daca persista mai mult timp, se calcifica, transformandu-se in tartru dentar.

 Bolile parodontale sunt afectiuni inflamatorii care pot fi impartite in 2 categorii :

 Gingivita : este o afectiune inflamatorie nedistructiva a structurii superficiale a parodontiului marginal (gingia)Parodontita marginala profunda sau Paradontoza : este a afectiune distructiva a structurilor profunde ale parodontiului marginal (ligamentele periodontale si osul alveolar)

Boala parodontala are un caracter progresiv fiind intotdeauna precedata de gingivita.

Specializarile si supraspecializarile efectuate de medicul specialist parodontologie din cadrul echipei SANADENT, Meda Serban, utilizarea celor mai bune tehnici regenerative si biomateriale precum si planul de urmarire (follow up) a pacientului pentru tot restul vietii sunt elementele cheie in constructia la care se angajeaza echipa SANADENT

https://www.sanadent.ro/tratamentul-parodontal/ 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

DOWNLOAD acum si citeste fisierul complet!!

Autor:  Sanadent Centru de Stomatologie

Adresa:  STR. AVRIG NR. 8

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  https://www.sanadent.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!