Cat costa un implant dentar? Costuri pe etape de realizare implant dentar

Cat costa un implant dentar? Costuri pe etape de realizare implant dentar

Cost implant dentar pe etape Vizualizari:  3204

Implantul dentar


este un dispozitiv produs din aliaj, care are rolul de a de a înlocuii absența unui dinte sau chiar a mai multor dinți, din dinții naturali. Implantul dentar se introduce în os și va ține loc de rădăcină pentru dinți, viitoare coroană de dinți artificială sau proteză. Odată introdus în os, acesta oferă un suport medicului pentru montarea dinților.


Tipuri de implanturi


Implanturile dentare pot să fie de diferite feluri, în funcție de dimensiune, înălțime, formă sau localizare. Medicul stomatolog poate să vă ajute în găsirea tipului de implant de care dumneavoastră aveți nevoie.


In funcție de locul implantului sunt două tipuri de implant, implantul în osul maxilarului, sau pe osul maxilarului.


Implantul dentar in osul maxilarului (Endostal)


Implanturi dentare endostal sunt plasate în structura osoasă a maxilarului, de obicei sunt realizate din titan, au formă de șurub, și ies la suprafață prin gingie pentru susținerea dintelui artificial, acestea fiind cele mai utilizate tipuri de implant dentar.


Pentru a beneficia de un implant dentar de tip endostal este necesar să îndepliniți câteva condiții, iar medicul stomatolog personal va decide dacă implantul dentar endostal este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră. 


Criteriile importante pentru a beneficia de acest tip de implant dentar sunt:


 - sănătate orală bună


- țesut sănătos al gingiilor


- structură osoasă sănătoasă


- lipsa produselor ce conțin tutun


 De asemenea acest tip de implant necesită o perioadă de câteva săptămâni sau luni de vindecare și de așteptare în care structura osoasă a maxilarului va crește, abia atunci procedura va fi completă. În cazul în care medicul stomatolog consideră ca implantul endosteal nu este potrivit pentru dumneavoastră, sunt recomandate două alternative, și anume: implanturile dentare pe osul maxilarului, sau procedura de refacere a structurii osoase a maxilarului. Acest tip de implant este are un cost mai redus, comparativ cu cel al implantului subperiostal, care poate ajunge la aproximativ 3000 lei.


Implantul dentar pe osul maxilarului (Subperiostal)


Implantele dentare subperiosteal sunt plasate sub gingie, dar deasupra osului maxilarului. Acestui tip de implant se folosește la persoanele care nu au suficientă structură osoasă sănătoasă și nu doresc să facă o procedură pentru reconstrucția structurii osoase. Implanturile dentare subperiostal necesită costuri mai ridicate decât cel endostal.


 În funcție de etapele de procedurii, implanturile se împart în doua categorii: implantul dentar într-o singură etapă, și implantul dentar în două etape.


Implantul dentar într-o singură etapă


Implantul într-o singură etapă s-a dezvoltat mult în ultimii ani și oferă pacienților alternativa unei proceduri de durata mai mică. Acest tip de implant se execută prin folosirea unui dispozitiv lung, din care o parte rămâne în afara gingiei, țesutul gingival fiind cusut neacoperind dispozitivul, astfel nefiind necesară o a doua intervenție după vindecare.


Implantul dentar în doua etape


Este cel mai comun tip de implant. Este tipul de implant în care în prima etapă se realizează inserarea implantului în structura osoasă a maxilarului, etapa fiind încheiată prin cosirea gingiei și acoperirea totala a implantului, așteptând ca gingia să se vindece în câteva luni, iar apoi se va efectua o a doua etapă a procedurii care va consta într-o nouă incizie pentru a conecta coroana dentară la implantul inserat în prima etapă.


Etapele de realizare a unui implant


Pentru a beneficia de un implant endosteal este necesară parcurgerea mai multor etape.


Consultația


Este prima etapă a procesului de implant dentar, fiind etapa în care medicul stomatolog face investigațiile necesare pentru a va da diagnosticul și pentru a decide care sunt următoarele etape. Consultația diferă în funcție de medicul stomatolog, aceasta costând aproximativ 100  de lei.


Analizele de sânge


 Aceste se realizează pentru a vă asigura că sunteți apt din punct de vedere medical pentru intervenția chirurgicală de care aveți nevoie, în caz contrar analizele pot amâna intervenția chirurgicală. Analizele medicale necesare pot fi făcute contra cost, sau pot sa fie făcute în mod gratuit prin bilet de trimitere de la medicul de familie.


Igienizarea gurii


 Este etapa în care pacientului i se realizează igienizare profesională, în ceea ce privește îndepărtarea pungilor parodontale, dar și tratarea cariilor, sau extracția dinților afectați irecuperabili, acolo unde este cazul. Costul acestei etape diferă în funcție de problemele stomatologice ale pacientului. Prețul aproximativ pe carie variază între 100-200 lei în funcție de gravitatea acesteia, iar o igienizare orală necesita costuri aproximative de 200-500 lei.


Implantul dentar


Etapa de implantare propriu-zisă a dispozitivului, este o procedură care nu provoacă neplăceri sau dureri pacientului in timpul intreventiei. Este necesara o perioada de recuperare ulterior. Implantul dentar este etapa cea mai scumpă costând în jur de 2000 lei.


Timpul de vindecare


 Între procedura de implantare și cea de definitivare a implantului pacientul trebuie să parcurgă câteva luni pentru vindecare. Este important în aceste luni ca pacientul să nu consume produse fabricate din tutun și să mențină o bună igienă orală.


Definitivarea lucrării


După timpul de vindecare parcurs de pacient, acestuia i se va monta pe implantul dentar coroana dentară (ce poate fi realizat pe suport din zirconiu, ceramic, metal). Definitivarea lucrării poate varia în ceea ce privește prețul în funcție de coroana dentară, aceasta etapa costând aproximativ 1000 lei.


Controalele periodice


 Pentru ca implantul dentar să fie o procedură reușită pe termen lung, pacientul trebuie să mențină o bună igienă orală, dar mai mult decât atât, pacientul trebuie să efectueze periodic o igienizare dentară realizată la cabinetul stomatologic.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

DOWNLOAD acum si citeste fisierul complet!!

Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!