De ce amalgamul este toxic si periculos pentru sanatatea ta?

De ce amalgamul este toxic si periculos pentru sanatatea ta?

De ce amalgamul este toxic si periculos pentru sanatatea ta? 2017-01-25, Vizualizari:  579

De ce este amalgamul  toxic si periculos pentru sanatatea ta?

 Amalgamul  este unul dintre cele mai discutate materiale de restaurare, pentru ca este un aliaj care contine 43 – 57 % mercur lichid. Materialul fiind toxic pentru om si mediul inconjurator, chiar si cand expunerea se face la concentratii mici, cum ar fi obturatiile(plomba).   sustinute de autoritati si organizatii internationale au aratat ca exista concentratii mai mari de mercur in organismul persoanelor cu obturatii de amalgam. Efectele pe care le are asupra organismului depind de mai multi factori, precum reactia imunitara, capacitatea de detoxifiere a metalelor, doza etc.

 

Efectele adverse pe care le are amalgamul asupra organismului:

1.       Sistem imunitar deficitar. Daca aveti obturatii de amalgam aveti nevoie de surse suplimentare de seleniu. Avand proprietatea de a lega si neutraliza metalele grele, seleniu se pierde rapid din cauza obturatiilor din amalgam iar lipsa compensarii acestei resurse poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar.

2.       Infertilitate si dereglari hormonale.  Pentru femei cat si pentru barbati. Scaderea numarului de spermatozoizi, dereglari menstruale, sterilitate, avort spontan etc. sunt toate afectiuni strans legate de intoxicarea cu mercur.

3.       Tulburari neurogenerative. Expunerea la un mediu crescut de vapori de mercur poate da efecte adverse la nivelul creierului si rinichilor. Un nivel inalt de mercur in creier se constata in cazul bolnavilor de Alzheimer, Parkinson si scleroza multipla.

4.       Rezistenta scazuta a dintilor. Obturatiilor cu amalgam extinse nu poate fi realizat decat prin indepartarea unei suprafete destul de mari din dinte, crescand sansele fracturii dentare.

 

Nici medicii nu scap, studiile arata ca profesia de medic este cea mai expusa la mercur. De aceea amalgamul se mai foloseste in foarte putine cabinete. Recomandarea noastra,a echipei Magic Elite Dent, este sa va protejati cat mai mult si sa refuzati tratamentul cu obturatii din amalgam si daca aveti astfel de obturatii sa le inlocuiti cat mai rapid.

 

Accesul catre informatie ne face sa fim mai responsabil pentru deciziile noastre, de aceea Clinica Magic Elite Dent va pune la dispozitie informatii utile pentru ca dumneavoastra sa luati cea mai buna decizie.

 

 Echipa Magic Elite Dent

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Echipa Magic Elite Dent

Adresa:  Sos Chitilei, nr 114-116, sector 1, Bucuresti (repere Bucurestii Noi, Pajura, Jiului, Grivita)

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.magicelitedent.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!