Chirurgia dentara

Chirurgia dentara

Chirurgia dentara proceduri si tratament chirurgical 2018-10-04, Vizualizari:  242

Tratamentul chirurgical in cabinet, denumit in domeniu si ” chirurgia mica”, reprezinta toate interventiile din cavitatea bucala care se fac printr-o abordare invaziva pentru rezolvarea afectiuniilor. Tratamentul chirurgical cuprinde deci, extractiile dintilor irecuperabili, alungirea dintilor distrusi sub gingie dar care mai pot servi in tratamentul general, excizia chisturilor de la varful radacinii atunci cand tratamentul endodontic a esuat, si orice alta manevra inrudita cu cele de mai sus.


” Fiecare picatura din ocean conteaza” Yoko Ono


Tratamentul chirurgical se deosebeste foarte fin de interventiile chirurgicale parodontale care necesita tot o abordare invaziva insa de mai mare precizie, si de cele de implantologie care a devenit in timp o ramura separate.


 Molarul 3 sau maseaua de minte este ultimul dinte permanent de pe arcada˝, care apare de obicei între 17 si 25 de ani. La aproximativ o cincime din populatie, aceste masele nu mai apar deloc. În majoritatea cazurilor aceste masele cresc strâmb sau se cariaza foarte repede,cauza fiind micsorarea maxilarului.


Tratamentul chirurgical este o faza la care nu se doreste sa se ajunga, de aceea pacientul trebuie sa inteleaga importanta celorlalte tratamente non invazive pentru a nu trece printr o manevra care implica mai multe riscuri.


 Minimalizarea riscurilor oricarui tratament chirurgical este in primul rand crearea unui mediu aseptic (fara bacterii) si respectarea protocoalelor de asepsie in timpul interventiei.


Acest aspect extrem de important este bine inteles si aplicat in clinica Sanadent in orice tip de tratament dar in deosebi in timpul chirurgiei, prin aseptizarea aerului si folosirea doar a materialelor de unica folosinta.


 


SFATUL ECHIPEI SANADENT


Dupa orice interventie chirurgicala urmati cu atentie indicatiile medicului mai ales cele legate de igiena acasa.


https://www.sanadent.ro/tratament-chirurgical/


 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

DOWNLOAD acum si citeste fisierul complet!!

Autor:  Echipa Sanadent

Adresa:  STR. AVRIG NR. 8

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  https://www.sanadent.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!