Bruxismul - scrasnitul din dinti

Bruxismul - scrasnitul din dinti

Bruxismul - scrasnitul din dinti 2016-10-04, Vizualizari:  1098

Bruxismul sau ‘scrasnitul din dinti’ se manifesta prin contractarea muschilor masticatori, cel mai adesea noaptea, in timpul somnului.

Principalii factori cauzatori ai bruxismului sunt stresul, anxietatea, dereglari ale somnului, tulburarile de ocluzie (muscatura). Scrasnirea repetata a dintilor determina tocirea dintilor, fracturarea lucrarilor protetice existente, aparitia durerilor dentare, migrenelor, durerilor in zona tamplelor si a gatului, sensibilitate dentara.

Una dintre metodele de tratament consta in utilizarea gutierelor pe timpul noptii. Gutiera este o piesa transparenta sub forma unei masti de plastic dintr-un material usor si elastic, care se realizeaza in cabinetul dentar pe baza amprentarii arcadelor pacientului. Gutiera se aplica pe una dintre arcade seara, dupa efectuarea periajului dentar, urmand a se indeparta dimineata.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Xanaclass Dental Clinic

Adresa:  Calea Calarasilor nr.176, Bl.59, Sc.A, Apt.3.

Localitate:  Sector 3

Telefon/fax:

Website:  http://www.xanaclass.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!