Indicatii pentru puratatorii de proteze

Indicatii pentru puratatorii de proteze

Indicatii pentru puratatorii de proteze 2009-06-29, Vizualizari:  5437

In perioada initiala de adaptare:

nu scoateti proteza din gura in primele 24 ore deoarece medicul stomatolog va va programa in ziua imediat urmatoare celei in care au fost gata protezele; senzatia de "gura plina" si cresterea salivatiei vor trece cu timpul; senzatia de voma poate dispare daca sugeti o bomboana (gen drops); in timpul acestei perioade pot aparea puncte dureroase in gura; daca aveti senzatia ca mancarea nu are gust consumati mancaruru sau bauturi calde, cu aroma si miros mai usor sesizabile.

Cum trebuie sa mancati cu proteza: taiati mancarea in bucati mici cu ajutorul cutitului; incercati sa mestecati in ambele parti in acelasi timp; daca muscati cu dintii din fata,protezele se vor misca si vor fi afectate si gingiile; evitati mancarurile lipicioase;dureaza un timp sa invatati sa mancati cu protezele. Niciodata nu o sa fie la fel de bine ca atunci cand aveati dinti naturali; muschii trebuie reeducati astfel ca in final vor tine si ei proteza; limba isi va gasi pana la urma locul ei.

Vorbirea cu noile proteze: dureaza sa va obisnuiticititi cu voce tare pt a scurta aceasta perioada; repetati cuvintele pe care le pronuntati cu dificultate
Curatirea gurii si a protezelor: curatati si masati zilnic gingiile cu o periuta moale; frecati protezele cu o perie si cu sapun obisnuit; nu folositi niciodata pasta de dinti pt a curata proteza deoarece e prea abraziva; este bine ca in timpul igienizarii proteza sa fie tinuta deasupra unui recipient cu apa.Daca proteza aluneca apa va amortiza caderea; lasati proteza peste noapte in una din urmatoarele solutii -solutie de curatat protezele(Coregas -tabs) sau o lingurita de otet la un pahar de apa odata pe saptamana.
Ce puteti si ce nu puteti face: nu purtati protezele in timpul noptii daca medicul va recomanda expres acest lucru; folositi substante adezive numai la sfatul medicului stomatolog; cand tusiti sau stranutati protezele se pot desprinde,ceea ce poate crea o situatie jenanta, care poate fi evitata prin acoperirea gurii cu o batista sau cu mana; nu incercati niciodata sa adaptati sau sa reparati singuri protezele; prezentati-va regulat la medic pentru un control de rutina-cel putin de 2 ori pe an. Protezele nu sunt eterne.La nivelul oaselor si gingiilor continua sa se faca modificare.Daca aveti una din urmatoarele probleme: mestecarea dificila a mancarii, muscarea repetata a obrazului, dificultati in vorbire, gingii rosi si inflamate, discomfort produs de purtarea protezelor,fisuri in coltul buzelor. Adresati-va medicului stomatolog!!!

www.neoclinique.ro 

+40371000111

 

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Neoclinique

Adresa:  Clinica Militari - Str. Rosia Montana nr.6, Bl.07, Sector 6, Bucuresti si Clinica Unirii - Str. Theodor Sperantia nr.14, Sector 3, Bucuresti

Localitate:  Sector 3

Telefon/fax:

Website:  http://www.neoclinique.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!