Ce lucrare dentara sa aleg ?

Ce lucrare dentara sa aleg ?

Imagine Ce lucrare dentara sa aleg ? 05 februarie 2009, Vizualizari:  34586

      In cateva randuri voi incerca sa explic ce inseamna o lucrare dentara si ce trebuie sa stim si ce sa cerem in cabinetul medicului dentist.

     In primul rand datorita faptului ca Romania e recent membra a Uniunii Europene inca ne mai confruntam cu unele lipsuri in comunicarea cu pacientii si cu educatia aproape zero a pacientului. Chiar in oferta actuala a oricarui laborator sau cabinet exista acele lucrari metalo-acrilice sau metalo-compozite ca o alternativa ieftina dar nu cea mai buna la o lucrare dentara. In uniune aceste materiale sunt folosite des insa nu la lucrari definitive ci la cele provizorii, atentie provizorii !!!, adica ele nu sunt indicate pentru protezare definitiva.

De ce nu sunt indicate rasinile ? Odata ca e plastic, rasina termo-baro-polimerizabila sau foto-polimerizabila, odata ca in timp se coloreaza si chiar abrazeaza mai repede decat o lucrare definitiva din ceramica, odata ca pot aparea tot felul de reactii alergice, odata ca contribui la o respiratie urat mirositoare si asa mai departe as putea sa continui cu o gramada de "de ce nu".

Asadar deoarece concurenta e puternica si competitia e apriga acest lucru vine in avantajul pacientului de astazi din Romania si anume pacientul poate alege intre cele cateva tipuri de lucrari metalo ceramice care incep sa devina tot mai accesibile oricui. Exista lucrari metalo-ceramice diversificate din punct de vedere al materialelor existente, de exemplu o metalo-ceramica mai accesibila e lucrarea dentara din ceramica Vita VM13 de provenienta din Germania care se poate gasi in cabinete la pretul de 70-80 de euro/dinte, lista continua cu metalo-ceramica Ivoclar care e la 90-100 euro/element, apoi vin acele lucrari mai putin accesibile si anume lucrari pe suport din ceramica integrala, ceramica presata, sau ceramica pe zirconiu aceasta din uram fiin la un pret de chiar 250 euro/element.

Aceasta din urma e de ultima generatie si se face din ce in ce mai des in tara datorita bio-compatibilitatii si esteticii iesite din comun, aceasta nu mai necesita un schelet metalic ci unul facut din zirconiu frezat de o unitate computerizata.

Asadar ne-am aliniat la standardele uniunii si incepem sa devenim o concurenta pentru medicina dentara din alte tarii oferind lucrari dentare la calitate ridicata la preturi de cateva ori mai mici decat in tarile dezvoltate.

           In final as dori sa subliniez ca lucrarile dentare nu se fac odata la 2 luni cum ne cumparam blugii, sau o data la 3 ani cum ne schimbam masina, ele ne reprezinta in societate, arata cat de constiinciosi suntem si cat de mult ne respectam propria persoana si cred ca meritam cu totii ceva mai bun, mai estetic, mai durabil si rog pe aceasta cale sa evitati pe cat mai mult posibil compromisurile de orice fel cand vi se propun lucrari de calitate indoielnica, ori altele in afara de cele metalo-ceramice, macar.


Autor:  DentalTech

Adresa:  Str. Ardealul nr. 79

Localitate:  Timisoara

Telefon/fax:

Website:  http://www.kidsdental.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 

cazare litoral,cazare la munte Valid CSS!