Problemele dentare intrebari si raspunsuri

Problemele dentare intrebari si raspunsuri

Imagine Problemele dentare intrebari si raspunsuri 02 martie 2016, Vizualizari:  545

Cineva care se confrunta cu probleme dentare nu poate fi în rest un om sanatos, ne avertizeaza dr. Dan Merisca, medic stomatolog.


Rep. Este adevarat ca un om cu probleme dentare nu este in rest sanatos?
Dr. Merisca: Cineva care se confrunta cu probleme dentare nu poate fi in rest un om sanatos.


Rep. Chiar asa de rau stau românii cu dantura si cu igiena dentara,precum se spune?
Dr. Merisca: România se confrunta cu o situatie absolut dramatica in privinta igienei dentare a populatiei. Suntem pe ultimul loc in Europa la consumul de pasta de dinti, de periute de dinti, in privinta numarului vizitelor la medicul stomatolog.


Rep: De ce ar avea nevoie populatia ca sa constientizeze pericolul bolilor dentare?
Dr. Merisca: Romania are nevoi imense in ceea ce priveste diagnosticarea si tratamentul afectiunilor cavitatii bucale. in anii de dupa revolutie românii au avut alte preocupari, nici decum sa treaca pe la dentist, de aceea noi trebuie sa reparam acum problemele de atunci.


Rep: Un pacient cu probleme stomatologice poate fi in rest un om sanatos?
Dr. Dan Merisca: Din pacate, un om cu probleme dentare nu poate fi in rest un om sanatos. in afara disfunctiilor locale, infectii, lipsa dintilor, carii etc, studii facute la universitati de prestigiu arata ca afectiunile bucale au un mare efect negativ asupra intregului organism.
De exemplu, este stiut ca in mecanismul de producere a ulcerului are la baza o bacterie. Putina lume stie ca tratand printr-o schema antibiotica aceasta bacterie, rezolvi doar 47% din problema. Daca insa tratamentul cu antibiotic este asociat cu o tratare a problemelor din cavitatea bucala, procentul se ridica la 87%, lucru dovedit.


Rep: Sa intelegem ca  nu te poti vindeca de ulcer, daca nu tratezi si problemele dentare?
Dr. Marisca: Foarte corect. Stau si ma intreb nu doar câti pacienti bolnavi de ulcer stiu asta, ci câti gastroenterologi cunosc acest aspect. O alta implicatie este in privinta bolilor cardiovasculare. Ateroscleroza este agravata de problemele din cavitatea bucala, care intretin un focar cronic de inflamatie in organism. Avem impresia ca tratam lucruri diferite, insa la nivelul organismului totul se leaga.


Rep: De ce credeti ca românii nu prea dau pe la cabinetul stomatologic?
Dr. Merisca: Romanii, in general, invoca doua motive pentru care nu merg la stomatolog cu anii, uneori chiar de fel. Frica de durere si lipsa banilor. Tratamentele stomatologice sunt, intr-adevar, foarte scumpe, greu de suportat pentru veniturile românilor.


Rep. Multi dau vina pe lacomia medicilor pentru aceste costuri foarte mari?

Dr. Merisca: Toate materialele folosite de mine in cabinetul stomatologic sunt din import. Nu se produce nimic in Romania.Sunt produse de calitate foarte buna, iar noi avem nevoie de foarte multe materiale. Daca va fac o lista cu materialele necesare pentru tratarea unei simple carii, o sa va speriati cat sunt de multe si de scumpe. Medicii stomatologi nu lucreaza cu un adaos comercial mare, nu se imbogatesc din aceasta meserie.


Rep: Noi va multumim pentru detaliile furnizate in acest interviu si va asteptam sa ne ajutati cu noi informatii despre ce se poate petrece cu dintii nostri daca nu este respectata o igiena orala corespunzatoare.
Dr. Merisca: Cu cea mai mare placere si repet, este mai usor sa tratezi cauza decât efectul Pentru orice nelamurire sau problem va astept la mine la cabinet:
Dr. Dan Merisca
Str. C. Brâncoveanu, nr. 102
Tel. 0357427278 sau 0756277408
E mail: d.merisca@yahoo.com
Orar: luni,miercuri,vineri 13.30 – 19.00
Marți și joi 09.00 – 12.00


Autor:  Dr. Dan Merisca

Adresa:  Agrisu Mare nr. 757

Localitate:  Agrisu Mare

Telefon/fax:

Website:  http://stomatologiearad.com/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Va recomandam
 

cazare litoral,cazare la munte Valid CSS!