Aparatul dentar de safir – caracteristici și avantaje

Aparatul dentar de safir – caracteristici și avantaje

Aparat dentar safir 2019-05-20, Vizualizari:  212

Aparatul dentar de safir – caracteristici și avantaje


Aparatul  dentar de safir este cel mai fizionomic aparat ortodontic, aplicându-se  pe exteriorul dinților. Sunt transparente și seamănă cu niște bijuterii. Este o soluție de tratament ortodontic cu adevărat estetică, comparativ cu alte tipuri de aparate dentare fixe. Pacienții care doresc dinți perfect aliniați îl aleg în special pentru beneficiile estetice. O înțelegere bună a trăsăturilor ce caracterizează aparatul dentar din safir ajută la alegerea metodei optime de tratament. Un medic ortodont bun mereu explică avantajele (și dezavantajele) fiecărui tip, astfel încât pacienții să poată alege în deplină cunoștință de cauză .


Rezultatele sunt impecabile, datorită caracteristicilor aparatului. Aparatul  dentar de safir este un aparat dentar fix care se poate aplica la majoritatea pacienților, indiferent de anomalia ce trebuie corectată.


Safirul are o rezistență net superioară altor materiale utilizate în construirea aparatelor dentare. Acesta este unul din avantajele de bază pentru care pacienții aleg acest tip de aparat dentar fix. Prețul unui aparat dentar contează, dar un aparat ce rezistă mai mult timp este o investiție mai bună pe termen lung, decât un aparat ortodontic ieftin ales în fazele inițiale ale tratamentului.


Aparatul dentar de safir are pe suprafața de lipire mici particule de zirconiu unde întrepătrunde compozitul, astfel scade rata de dezlipire a pieselor. Astfel, aparatul dentar creat cu ajutorul acestui material rezistă mai bine în timp.


Prima tentativă de realizare a aparatelor fizionomice a fost în 1970. Acele aparate dentare erau din plastic. Aparatele dentare din safir s-au făcut în 1980, pentru ele utilizându-se safir monocristalin.


Pacienții se simt destul de bine pe durata tratamentului. Având în vedere că medicii ortodonți susțin că durata medie a tratamentului este de 1 an și jumătate, doi, starea de bine contează mult pentru pacienți. În funcție de complexitatea și gravitatea cazului tratat, tratamentul prin aparate dentare fixe se poate extinde chiar și până la câțiva ani.


Pe lângă rezistența recunoscută unanim între stomatologi, safirul monocristalin se deosebește și printr-o prelucrare fină și finisaje de cea mai bună calitate. Aparatul dentar nu se colorează în timp, comparativ cu cel din ceramic policristalina. Această caracteristică contează mult pentru persoanele active din punct de vedere social, care vorbesc sau zâmbesc frecvent și sunt mereu în vizorul celor din jur.                          


Dezavantaje:


Din cauza materialului de confecționare, aparatul dentar din safir  are o fricțiune mai crescută, ce mărește durata tratamentului cu câteva luni.Tratament poate fi anevoios în unele anomallii, combinate cu anchiloze dentare.Cost  crescut a pieselor – respectiv un preț mai mare pentru aparatul dentar.


Avantaje:


Fizionomic, nu deranjează vorbirea și masticațiaConfort net superior pe durata întregului tratament dentarReacții minime la nivelul aparatului digestivRisc redus de alergii și reacții adverseRisc foarte scăzut de fracturare, comparativ cu ceramica policristalinaUșor de montat și manipulat la vizitele periodice în cabinetul dentarRezultate foarte bune la finele tratamentuluiDepozit scăzut de tartruPrevine boala parodontalăÎmbină eficiența cu esteticaUșor de purtat, permite o igienă orală minuțioasă


 


 Sursă: https://www.dentarbre.com/blog/aparatul-dentar-de-safir-caracteristici-si-avantaje/

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dentarbre Dental Clinic - cabinet stomatologic sector 2

Adresa:  Soseaua Colentina, nr. 16, Bl. A1, Complex Rose Garden, Sector 2, Zona Obor - Colentina - Doamna Ghica, Bucuresti, Romania

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  https://www.dentarbre.com


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!