Obturatia cu compozit realizata sub sistemul de diga

Obturatia cu compozit realizata sub sistemul de diga

Obturatia cu compozit realizata sub sistemul de diga 2017-01-25, Vizualizari:  665

Obturatia dentara, adica plomba, este solutia de tratament pentru caria dentara. Insa trebuie sa cunoastem ca exista diferite tipuri de materiale folosite in cazul obturatiilor, deoarece exista cabinete dentare care inca folosesc materiale iesite din uzul stomatologic. Cum ar fi: amalgamul.

Materialele compozit sunt cele mai folosite in stomatologie, atat pentru estetica(culoarea asemanatoare dintelui natural) cat si pentru rezistenta. Nu au riscuri pentru sanatate, sunt rezistente si durabile. Se vor comporta insa la fel ca dintii naturali, si isi pot modifica culoarea in timp, asemenea dintilor naturali. Rezista 8-10 ani si sunt capabile sa reziste presiunilor mai mari, spre deosebire de plombele din glasionomeri.

De ce sub sistem diga? 

Deoarece este o metoda noua, moderna, menita sa imbunatateasca realizarea tratamentului si a confortul pacientului, pentru rezultate de succes.

 Avantaje:

1.Mentine zona de lucru uscata, necontaminata cu fluidele orale,pentru o aderenta crescuta a materialului compozit la structura dentara.

2.Siguranta maxima, eliminand riscul de ingerare accidentala a materialelor sau instrumentelor folosite in timpul manoperei stomatologice.

3.Comoditate crescuta intrucat manopera nu interfera cu partile moi(obraji,limba).

4.Scade durata tratamentului,astfel petreceti mai putin timp in cabinetul stomatologic.

Etapele realizarii obturatiei din compozit:

1.Montarea sistemului de diga pe dintele (sau dintii) ce urmeaza a fi tratati cu ajutorul unor cleme si al unui cadru de plastic, dupa ce in prealabil a fost perforata cu un dispozitiv special.

2.Dintele care trebuie tratat este curatat de tesutul afectat, degresat si uscat.

3.Prin sistemul adeziv in 3 pasi se asigura aderenta la dintele natural. Cavitatea formata dupa curatarea cariei este tratata cu acid fosforic care demineralizeaza dintele si formeaza astfel un sistem care asigura aderenta. Se foloseste apoi un agent de bonding care va face legatura dintre dintele natural si materialul compozit. Compozitul este apoi introdus si presat in cavitatea formata prin curatarea cariei.

4.Urmeaza procedeul de intarire a materialului compozit, prin expunerea la lumina ultravioleta. Fata de trecut, cand trebuia sa stam cu ochelari de protectie in fata unei lampi mari, acum se folosesc lampi portabile, ce aplica lumina exact pe dintele tratat.

5.Se slefuieste dintele. Plombele nu trebuie sa fie mai inalte decat dintii naturali, pentru ca pot modifica muscatura si cauza dureri, pe langa disconfort.

In clinica Magic Elite Dent obturatiile(tratamentul cariei) se fac doar cu material compozit de toppentru siguranta si sanatatea dumneavoastra, de asemenea se aplica si sistemul de diga pentru confortul dumneavoastrÄ si succesul tratamentului.

Echipa Magic Elite Dent

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Echipa Magic Elite Dent

Adresa:  Sos Chitilei, nr 114-116, sector 1, Bucuresti (repere Bucurestii Noi, Pajura, Jiului, Grivita)

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.magicelitedent.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!